VILANDER: Novak je najveći favorit  na Rolan Garosu!

Izvor: Kurir, 20.Maj.2013, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VILANDER: Novak je najveći favorit na Rolan Garosu!

Srpski teniser će na RG pokušati da kompletira Gren slem

LOS ANĐELES - Bivši švedski teniser Mats Vilander izjavio je da je Srbin Novak Đoković najveći favorit za osvajanje Rolan Garosa.

"Đoković je najžešći borac svoje generacije, budite sigurni da će se on suprotstaviti Nadalu sa dovoljno agresivnosti, sa stisnutim pesnicama, udaranjem po grudima i sa istrajnošću desetorice ljudi. Po mom mišljenju, Đoković je favorit pred >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << turnir, ali nikad se ne zna. Novak će na Garosu pokušati da kompletira Gren slem, blizu je sna i pritisak koji to nosi može da utiče na njega", rekao je Vilander, koji je tri puta u karijeri osvojio Rolan Garos.

On se osvrnuo i na igre Rafaela Nadala, koji je posle povratka na teren osvojio šest titula.

"Nadal nema čega da se plaši, za taj stav lako se mogu pronaći argumenti. Moglo bi da se pomisli da je on već sada osvojio Rolan Garos. Svaki teniser treba da ulazi u mečeve sa najboljima sa uverenjem da ima šansu da pobedi. Tu uključujem i slabije rangirane igrače sa kojima će Nadal igrati u ranoj fazi turnira. Setite se kada je Džon Izner igrao pet setova sa Nadalom pre dve godine. Ko zna kako bi se taj duel završio da se Rafael tek vratio na teren posle pauze. Takođe, smatram i da će Endi Marej, uz mudre savete Ivana Lendla, igrati sa više vere u sebe nego što je to ranije bio slučaj", istakao je Vilander.

Rolan Garos počinje za nedelju dana.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.