VEROVALI ILI NE: Mesi nije najbogatiji fudbaler Intera iz Majamija

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2024, 11:27

VEROVALI ILI NE: Mesi nije najbogatiji fudbaler Intera iz Majamija

Naravno, nije zbog sporta njegov "buđelar" veći od Lionelovog.

FK Inter iz Majamija u svojim redovima ima Argentinca Lionela Mesija, ali verovali ili ne on nije najbogatiji igrač u timu. Bogatstvo Argentinca procenjeno je na oko 630 miliona dolara, ali ekvadorski reprezentativac Leonardo Kampana, tj. njegova familija ima bogatsvo vredno više od milijardu dolara.

Otac fudbalera je nekadašnji teniser Pablo Kampana. Najbolji renkink 165. mesto, a osvojio je jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << čelendžer 1996. Igrao je i treće kolo US Opena te sezone. Ipak, ubrzo je batalio "beli sport" i postao je političar. On je predstavljao Ekvador i na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine, pre nego što je postao ministar trgovine svoje zemlje.

Sada je izvršni direktor i osnivač firme koja se bavi razvojem nekretnina u Ekvadoru.

Porodična sportska istorija u familiji Kampana je bogata. Leonardov deda Gabrijel je takođe bio fudbaler i osvojio je čak šest titula prvaka Ekvadora.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.