Uvode se nova teniska pravila

Izvor: B92, 10.Jan.2024, 14:58

Uvode se nova teniska pravila

Svetska teniska udruženja tenisera i teniserki ATP i WTA postigli su dogovor o satnici na turnirima.

Dogovor je postignut kako mečevi u večernjem delu programa ne bi trajali do ranih jutarnjih sati.

Prema novim pravilima, mečevi na ATP i WTA turnirima neće trajti posle 23 časa, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Tokom takmičarskog dana na svakom terenu neće biti igrano više od pet mečeva, kako bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se izbeglo da igrači do kasno ostaju na terenu, što je "negativno uticalo na igrače i navijače".

Nemački teniser Aleksandar Zverev je prošlog februara pobedio Amerikanca Džensona Bruksbija na turniru u Akapulku u meču koji se završio u 4.55 ujutro po lokalnom vremenu, što je najkasniji završetak jednog profesionalnog teniskog meča.

Međutim, uz dozvolu supervizora, mečevi će moći da počinju i posle 23 časa, a organizatori turnira će moći da traže izuzeće na osnovu vremenskih uslova ili lokalne kulturne tradicije u izuzetnim okolnostima.

Predloženo je da noćni program turnira ne počne pre 19.30, a idealno bi bilo sat vremena ranije.

Pravila će biti testirana tokom ove godine, a dalja revizija biće obavljena krajem godine.

Grend slem turniri imaju sopstvena pravila i na njih ne utiču nova pravila svetskih udruženja.

Međutim, organizatori Australijan opena uveli su izmene, kako bi se izbegli kasni završeci mečeva, među kojima i onaj iz prošlog januara, kada su Britanac Endi Marej i domaći igrač Tanasi Kokinakis završili u 4.05.

Od ove godine večernji program počeće u 19 časova, a na glavnim terenima u popodnevnim satima biće igrana samo dva meča, kako bi večernji program počeo na vreme.

Vimbldon je jedini grend slem turnir na kome se igra prekida u 23 časa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.