Ušlo je u crveno: Pada grad; Bliži se Srbiji...

Izvor: B92, 21.Jul.2023, 17:16

Ušlo je u "crveno": Pada grad; Bliži se Srbiji...

U Hrvatsku je stigla nova oluja, a crveno meteo-upozorenje izdato je za Istru, Kvarner, gospićko, karlovačko i zagrebačko područje.

U ostatku zemlje i dalje je na snazi narandžasto upozorenje.

Na Kvarneru je počeo da pada grad, javila je za zagrebačku N1 TV čitateljka s područja Mošćeničke Drage.

Nova jaka olujna ćelija stigla je u Sloveniju preko Italije. Italijanski mediji su javili o posledicama snažne oluje koja je pogodila severni deo Lombardije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Društvene mreže preplavile su fotografije grada veličine teniske loptice, a na severoistoku Milana snimljen je manji tornado. Očekuje se da će ovaj olujni sistem zahvatiti i područje Istre, a uz obalu su mogući jači udari severnog vetra i veliki talasi, javio je HRT.

Novo olujno nevreme u Bosni i Hercegovini se očekuje oko 17 sati, a stići će iz italijanske pokrajine Lombardije, gde je padao grad veličine teniske loptice, dok je na severoistoku Milana snimljen manji tornado, upozorili su meteorolozi u BiH.

Stiže iz italijanske pokrajine Lombardije, gde je padao grad veličine teniske loptice, dok je na severoistoku Milana snimljen manji tornado, upozorili su meteorolozi u BiH. Nevreme će, navodi se, najpre zahvatiti severozapad BiH, a kasnije će se proširiti na veći deo zemlje.

Očekuje se da će doneti jaku prolaznu kišu sa grmljavinama i vetrom olujne jačine. Kiša sa grmljavinom je već zahvatila područje Zavidovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Oluja napravila haos širom Hrvatske: U Zagrebu udari vetra od 80 kilometara na sat, povređeno sedam osoba

Izvor: Blic, 21.Jul.2023

Snažno nevreme ponovno se sručilo na Zagreb. Padao je pljusak praćen snažnim vetrom i grmljavinom. Izdato je crveno upozorenje za Istru, Kvarner, gospićko, karlovačko, zagrebačko područje i Slavoniju. U ostatku zemlje i dalje je na snazi narandžasto upozorenje. Prema prvim informacijama povređeno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.