Uhapšen Damir Dokić

Izvor: Politika, Fonet, 06.Maj.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Damir Dokić

Otac proslavljene teniserke pretio australijskoj ambasadorki u Beogradu

Damir Dokić, otac australijske teniserke Jelene Dokić, uhapšen je juče na Fruškoj gori zbog pretnji upućenih australijskoj ambasadorki Kler Birgin, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

U toku je pretres kuće Damira Dokića u Vrdniku na Fruškoj gori, rekao je Dačić novinarima na aerodromu u Beogradu, gde je izvedena protivteroristička vežba specijalnih jedinica >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << policije.

On je naveo da je obaveza srpske policije da zaštiti sva diplomatsko-konzularna predstavništva u Srbiji.

Damir Dokić je australijskoj ambasadorki pretio posle napisa u australijskim medijima da je godinama fizički maltretirao ćerku Jelenu (26), poznatu teniserku.

– Svih ovih godina me Australijanci love kao divlju zver i to mora da prestane. Neko mora da odgovara za to. Zato sam zvao njihovo predstavništvo i rekao im da ću ambasadora gađati „zoljom” kroz šoferšajbnu, da vidim kako će to da izbegne. Sada čekam da me naša policija uhapsi – izjavio je prekjuče Damir Dokić (50). Njegove pretnje ozbiljno su shvatili u ambasadi Australije kada su prekjuče u 16.10 (deset minuta posle poziva Dokića) digli nivo bezbednosti na najviši mogući nivo.

– Pa vidite kakve prljavštine pišu o meni. Upropastili su mi život, familiju, ma sve. Od „zolje” ne može da pobegne. Znam šta sam rekao, nisam pijan, a sada ćemo da vidimo da li će me naša policija uhapsiti. Imam pravi arsenal oružja kod sebe, pa da mi i sve oduzmu, mogu narednog dana pet „zolja” da kupim ako želim. Neka ambasador zaustavi hajku na mene, pa ću mu se ja javno izviniti, ako ne, ubiću ga. Znam da Jelena nije rekla da sam je fizički maltretirao, da su sve ponovo izmislili i da će ih ona tužiti zbog toga – rekao je Dokić medijima.

Ispovest naše nekadašnje teniserke potresao je mnoge, ne samo u Srbiji, već i u svetu. Po povratku na teren, svetom su kružile fotografije na kojima se vide tamne masnice po nogama i rukama Jelene Dokić. Ona doskora nije otkrivala poreklo fleka na telu, ali je nakon njene ispovesti za australijske medije sve jasno kao dan.

Damir Dokić je poznat po incidentima koje je izazvao na turnirima na kojima je učestvovala njegova ćerka. U Birmingemu je 1999. isteran kada je sudiju nazvao nacistom, da bi se zatim na ulici popeo na haubu automobila i bio uhapšen. Na Australijen openu je 2000. napao kamermana, iste godine je na Vimbldonu polomio telefon jednom novinaru, a na US openu je zaradio šestomesečnu suspenziju sa svih VTA turnira.

-------------------------------------------------

Pronađene dve bombe

Sremska Mitrovica – Policija u Sremskoj Mitrovici saopštila je sinoć da je u kući Damira Dokića nađeno sedam lovačkih pušaka i pištolja marke „bereta” u legalnom posedu i dve bombe i 20 metaka kalibra 357 za koje nije imao dozvolu.

On se tereti za ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dodaje se u saopštenju, a prenosi Beta.

R. H.

[objavljeno: 07/05/2009]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić i Teral na pokaznoj vežbi

Izvor: B92, 06.Maj.2009

Beograd -- Ministar Ivica Dačić i ambasador Francuske u Beogradu Žan Fransoa Teral kažu da je saradnja u oblasti bezbednosti značajna zbog mogućih terorističkih pretnji...Po završetku vežbe pripadnika antiterorističkih jedinica Srbije, Francuske, Hrvatske, Crne Gore, BIH, Bugarske i Republike...

Nastavak na B92...

Suđenje Dokiću po ubrzanom postupku

Izvor: 24sata, 07.Maj.2009, 02:37

Otac teniserke Jelene Dokić, rekao je juče za „24 sata“, samo nekoliko sati pre nego što je uhapšen zbog pretnji Kleri Birdžin, ambasadorki Australije u Beogradu, da je nabavio raketni bacač zolju, kojom će navodno izvršiti napad. Policija je prilikom pretresa Dokićeve kuće u Vrdniku pronašla...

Nastavak na 24sata...

Psi od s(a)lame

Izvor: Danas, 07.Maj.2009

A Jelena Dokićje samo smogla snage da u intervjuu za australijski „Sport end stajl“ izjavi: „Otac me je redovno tukao. U tom periodu ništa nije moglo da me nasmeje. Htela sam nečiji tuđi život“. Epilog: Damir Dokić, „nenasilni“ otac za primer po mišljenju „patriotskog“ dela nacije...

Nastavak na Danas...

Akcija MUP na Fruškoj Gori: UHAPŠEN DAMIR DOKIĆ!

Izvor: Press, 07.Maj.2009

Damir Dokić (50), otac teniserke Jelene Dokić, uhapšen je juče zbog pretnji smrću Kler Birgin, ambasadorki Australije u Srbiji. Damir Dokić (50), otac teniserke Jelene Dokić, uhapšen je juče zbog pretnji smrću Kler Birgin, ambasadorki Australije u Srbiji! Dokić je rekao da će gađati...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.