UŽIVO: Ivanović - Safarova 0:1 (5:7, 5:6)

Izvor: MozzartSport.com, 04.Jun.2015, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Ivanović - Safarova 0:1 (5:7, 5:6)

Pratite uživo dešavanja sa ovog meča na sajtu mozzartsport.com

5:7 - Sada je gotovo! Lusi Sfarova ide u finale Rolan Garosa!!! Odlična igra Čehinje, potpuno je dominirala danas! Forhend i servis krčili su joj put ka velikom uspehu.

5:6 - Kakav rolerkoster. Novi brejk, Čehinja je na gem do pobede! Po drugi put Safarova servira za najveći rezultat u karijeri

5:5 - Ana vraća brejk tek posle četvrte brejk lopte. Neverovatan >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << gem su odigrale, trajao je više od osam minuta. Žestoka borba na Filip Šatrijeu!

3:5 - I dalje je neverovatno koliko malo nedostaje Ani za preokret, ali ona to nikako da premosti. Sada je na samo jedan set od ispadanja sa turnira.

2:4 - Tesan gem iz kojeg ponovo kao pobednik izlazi Čehinja. Ne da se Ani da napravi brejk. Kao da ceo meč nešto malo nedostaje da joj se pomereoblaci i da krene u pobedu. Ali Safarova oblači non stop, ne da ni tračak sunca da prođe!

2:3 - Najlepšim poenom na meču Ana se vraća u igru. Spasila je brejk lopte i sada ima šansu da juri zaostatak.

1:3 - Ana u ovim mometnima imasamo 16 odsto osvojenih poena na drugi servis u drugom setu. Safarov servira odlično i kontroliše meč

1:2 - Brejk! Ana tone dve dublje i dublje, gubi konce nad mečom. Izgubila je još jedan servis gem i sada će joj biti mnogo teško da zaustavi kola koja idu nizbrdo. Potpuna nadmoć njene protivnice. Vineri sevaju i iz forhenda i iz bekhenda. Safarova igra fantastičan tenis u ovm momentima

1:1 - Četiri asa je odservirala Čehinja i jednostavno nije dala šansu protivnici za brejk.

1:0 - Kakav je samo forhend sevnuo! Prekida crnu seriju Ana i dolazi u vođstvo u drugom setu.

POČEO JE DRUGI SET

5:7 - Prvi set - Safarova!!! Vezala je Čehinja čak pet gemova, potpuno razbila koncepciju igre Ivanovićeve i sada vodi sa 1:0 u setovina. Možda je ovo i presudni detalj meča. Videćemo.

5:6 - Potpuni preokret na Rolan Garosu! Safarova pravi brejk, dolazi do 6:5 i serviraće za set. Neverovatno koliko je Ani opao nivo igre, a koliko, sa druge strane, Čehinja sve pogađa. Servis, forhend, sve joj ide od ruke.

5:5 - Izjednačenje. Opet je naša teniserka imala šansu, bilo je 30:30, ali sa dve greške poklanja gem Safarovoj koja servira sve bolje.

5:4 - Koristi Lusi Safarova drugu brejk loptu i vraća brejk zaostatka. Imala je priliku Srpkinja da reši prvi set svojim servisima, ali je nije iskoristila. Čehinja je poboljšala ritern i time donela sebi mogućnost da igra lakše udarce u poenima. Ana je istina, više grešila i slala kraće lopte, pa je sve to dovelo do egal rezultata.

5:2 - Izvukla se Ana, bodri se konstantno i dolazi do velike prednosti. Samo je jedan gem deli od vođstva od 1:0 u setovima.

4:2 - Imala je šanse Ivanovićeva da dođe do velikog vođstva, ali nije iskoristila brejk šanse koje su joj se ukazale. Ono što je dobro po nju je bekhend koji je počeo da "radi"

4:1 - Safarova ne sme da baci lopticu Ani na forhend jer je neverovatno kojom snagom ona udara i pogađa sve udarce. Čak je i servis počeo da funkcioniše pa sada nema spasa u prvom setu za Čehinju.

3:0 - Perfektan start Ivanovićeve! Spoj servisa i forhenda donosi veliku prednost Srpkinji na početku meča.

2:0 - Breeejkkkkkk odmah na početku!!! Srpkinja pritiska odličnim forhendom Safarovu koja nije izdržala pritisak na početku meča.

1:0 - Ana je otvorila meč sjajnim servis gemom. As, forhend viner... Odličan početak meča koj idaje samopouzdanje

MEČ JE POČEO!

Safarova je do polufinala stigla bez izgubljenog seta, dok je Ivanovićeva izgubila tri.

Verovatno jedan od bitnijih momenata Aninog uspona na turniru bila je podrška Bastjana Švajnštajngera, pre svega sa psihološke strane. Srpkinja deluje sigurnije, ima više samopouzdanja i to donosi rezultat.

Bez obzira na to, Ana se verovatno obradovala kada je videla da ide na Safarovu. Čuvene 2008. godine kada je osvojila titulu na RG sastala se sa Čehinjom i tada je potpuno oduvala sa terena sa 6:1, 6:2.

Zanimljivo, ove dve igračice su se sastale i prošle godine na Rolan Garosu, a bolja je bila Čehinja sa 6:3, 6:3.

Ukoliko se još niste kladili na ovaj meč, možete to sada učiniti. Kvota na pobedu Srpkinje je 2,15, dok je na Čehinju 1,70.

Protivnica u polufinalu turnira biće joj Lusi Safarova, 13. teniserka sveta. Ovo će biti njihov deveti međusobni susret, a Čehinja je do sada mnogo uspešnija - ima pet pobeda.

Ana Ivanović se bori za ulazak u finale Rolan Garosa! Ova rečenica bi nekima pre samo dve nedelje delovala kao loš vic, ali sada je to realnost. Ako je ijedan turnir obeležio Aninu karijerui do sada, onda je to Otvoreno prvenstvo Francuske. Jedini gren slem koji je osvojila bio je baš u Bulonjskoj šumi. Nema razloga da joj sada ovaj turnir bude nova prekretnica u karijeri.

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.