UŽIVO: Đoković - Kruger 6:3, 6:2

Izvor: Mondo, 15.Jan.2019, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Đoković - Kruger 6:3, 6:2

Najbolji teniser sveta kreće u pohod na rekordnu, sedmu titulu Australijan Opena

Novak Đoković počinje takmičenje na Australijan Openu, svom najsupešnijem grend slemu.

Prvi rival mu je Mičel Kruger, Amerikanac koji na ATP listi zauzima 230. mesto.

Najbolji teniser sveta ne zna mnogo o igri svog rivala, budući da se nikada ranije nisu sastajali.

Kruger je do plasmana u glavni žreb Australijan Opena, prvi put u karijeri, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << stigao nakon uspešno odrađenih kvalifikacija.

Novak Đoković, sa druge strane, kreće u pohod ka sedmoj tituli na Aus Openu, a ako mu to pođe za rukom postaće najuspešniji igrač svih vremena u Melburnu.

Trenutno sa Rodžerom Federerom i Rojom Emersonom drži rekord sa šest pehara "Ozi" Opena u kolekciji.

Đoković je osvajao titule u Melburnu 2008, 2011, 2012, 2013, 2015. i 2016. godine.

TOK MEČA

DRUGI SET

6:2 - Novak bez izgubljenog poena na svoj servis završava drugi set i vodi 2:0, posle 71 minut igre

4:1 - Novak pravi novi brejk i povećava vođstvo. Uprkos tome što Kruger povremeno zablista, Đoković kako meč odmiče jasno stavlja do znanja "ko kosi, a ko vodu nosi". Potvrda toga je i čelindž koji je Kruger tražio na ključnom poenu za brejk Đokovića. Bio je ubeđen da je ubacio servis u polje, a Novak je pun samopouzdanja čim je rival tražio da pogleda snimak, krenuo ka svojoj stolici. Znao je da je Amerikanac pogrešio.

2:1 - Osvaja i Kruger prvi gem u drugom setu

#Djokovic#AusOpenpic.twitter.com/FF52lXlX1t

— Mike (@mrenzaero) January 15, 2019

2:0 - Đoković potvrđuje brejk, nakon što je rivalu prepustio samo jedan poen.

Pobednika meča Đoković - Kruger u drugom kolu čeka Žo Vilfred Conga, koji je nadigrao Martina Kližana na startu (3:0) i tako na najbolji način iskoristio zaštićeni renking posle pauze zbog povrede. Mi se nadamo reprizi finala 2008. godine

1:0 - Nole kreće brejkom, ali je žestoko "rovario" za njega. Iskoristio je tek četvrtu priliku da protivniku oduzme servis, ali to osim rezultatske prednosti donosi i dodatno samopouzdanje

Stop it, @DjokerNole#AusOpen | @Channel9pic.twitter.com/Hh5VxGcsk5

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 15, 2019

PRVI SET

6:3 - Posle 35 minuta igre Đoković dobija prvi set i vodi protiv žilavog Krugera.

Iskoristio je prvi reket sveta polovinu brejk prilika, dve od četiri lopte u tom delu igre, baš kao i rival (1/2), upisao 14 vinera, za razliku od Krugera koji je notirao tek tri, ali imao je Đoković i više neiznuđenih greški 11-9.

Not an easy first set, but @DjokerNole got there in the end.6-3 vs Krueger.#AusOpenpic.twitter.com/4VDNSJoX41

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 15, 2019

5:3 - Strljenje najboljem na svetu donosi prednost. Novak pravi novi brejk i sada će servirati za osvajanje prvog seta

U loži Novaka Đokovića, uz Janka Tipsarevića sedi i Dejan Stanković.

4:3 - Novak još uvek kao da ispituje i upoznaje igru rivala. Na svoj gem prepušta mu samo jedan poen, ali mu je ruka još uvek "stegnuta". Njegove loptice nekoliko puta su "lizale" linije, a Kruger je posle samo sedam odigranih gemova izgubio dva čelindža. Proveravao je dve Đokovićeve "sumnjive" lopte, ali je oba puta pogrešio.

3:3 - Kruger prekida Đokovićevu mini seriju, i to tako što je spasio jednu brejk loptu.

3:2 - Preuzima inicijativu Đoković. Dobija drugi gem u nizu, i to bez izgubljenog poena, i to ekspresno. Kao da je rani brejk bio ono što mu je bilo potrebno da ga trgne i "razgiba".

2:2 - Novak odmah vraća brejk! Ne kreće se najbolje Nole, ali bez obzira na to, uspeva odmah da se revanšira rivalu na isti način.

1:2 - Iznenađenje na startu! Kruger pravi brejk! Novaka ne služi servis, a Amerikanac, opušten "kao treger", jer nema šta da izgubi, to vešto koristi.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.