RUBLJOV OSVOJIO PRVI SET I RAZLJUTIO NOVAKA: Đoković otišao u polufinale Vimbldona

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jul.2023, 15:26

RUBLJOV OSVOJIO PRVI SET I RAZLJUTIO NOVAKA: Đoković otišao u polufinale Vimbldona

Za plaman u finale igraće protiv Janika Sinera.

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona pošto je u četiri seta (4:6, 6:1, 6:4, 6:3) savladao Rusa Andreja Rubljova posle igre. Đoković će u polufinalu igrati protiv Italijana Janika Sinera koji je bio bolji takođe u četiri seta od Rusa Romana Safijulijna. Srbin i Italijan su prošle godine igrali u četvrtfinalu ovog turnira, a Đoković je slavio u pet setova.

U nekoliko uvodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gemova nije bilo uzbuđenja pošto su oba tenisera bila sigurna na svoj servis, da bi Novak zapretio u šestom gemu kada je imao čak tri brejk lopte, ali je svaku uspeo da spasi Rubljov. Kazna je stigla srpskog tenisera u najgorem trenutku pošto je Rus uspeo da mu oduzme servis u devetom gemu iz prve prilike i zatim potvrdom brejka ujedno osvoji prvi set.

A 12th #Wimbledon semi-final awaits @DjokerNole 🌟 pic.twitter.com/3m3Q47Fxw9

— Wimbledon (@Wimbledon) July 11, 2023

To kao da je potpuno razbudilo Đokovića koji je doigrao furiozan drugi set. Napravio je srpski teniser dva uzastopna brejka u prva dva gema u kojima je Rus servirao, mada je morao i da spašava dve brejk lopte u trećem gemu i potom je poveo sa 5:0, da bi posle samo 28 minuta izjednačio u setovima.

Novak se na startu trećeg seta suočio sa dve brejk lopte koje je uspeo da spasi, da bi u petom gemu iskoristio prvu brejk šansu i oduzeo servis Rubljovu, a zatim potvrdio osvojeni brejk za vođstvo 4:2. Propustio je Novak jednu priliku u sedmom gemu za novi brejk, ali je čuvao prednost i uskoro servirao za osvajanje trećeg seta. Tada je odigran i najduži gem na meču u kojem je Rubljov propustio tri brejk lopte, dok je srpski teniser iskoristio tek petu set loptu za vođstvo od 2:1.

ČETVRTI SET

TREĆI SET

DRUGI SET

PRVI SET

Pogledajte kako izgleda Maria, ćerka Pepa Gvardiole
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.