Alkaras se nije ni oznojio

Izvor: B92, 10.Mar.2024, 22:31

Alkaras se nije ni oznojio

Španski teniser Karlos Alkaras plasirao se u osminu finala Indijan Velsa.

Drugi reket sveta je na glavnom terenu "teniskog raja" savladao Feliksa Ožea-Alijasima u dva seta.

Posle sat i 18 minuta vremena igre, po setovima je bilo 6:2, 6:3 za 20-godišnjaka.

Po drugi put u nizu Kanađanina na tzv. petom Grend slemu zaustavlja Alkaras, koji je, stiče se utisak, igrao pre protiv rekreativca nego nekadašnjeg šestog igrača sveta.

Karijera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ožea-Alijasima je u slobodnom padu, a ovaj meč, sa tek sporadičnim izuzecima, nije bio izuzetak od te tvrdnje.

Alkaras je izgledao sjajno u prvom setu u kom je slavio posle pola sata igre napravivši dva brejka. Deo "zasluge" ide i njegovom protivniku koji ništa nije mogao da pogodi iz bekhenda. Gotovo pa bi se uplašio kad god bi mu loptica padala na taj udarac.

Španac je u drugom setu skinuo stopalo sa pedale gasa, čak imao luskuz i prostor da testira neke varijacije na riternu, pa i pored toga slavi. Ože-Alijasim je kudikamo bolje zaigrao u nastavku, ali i dalje daleko od nivoa dovoljnog da predstavlja barem izazov za Alkarasa.

Alkaras će u narednoj rundi igrati protiv Fabijana Marošana koji je eliminisao Tijaga Sejbuta Vilda 6:2, 6:2.

Prethodno su dalje prošli Stefanos Cicipas protiv Fransesa Tijafoa (6:3, 6:3), odnosno Aleks De Minor koji je nadigrao Aleksandera Bublika (7:5, 6:0).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Alkaras ostavio poruku: N, vidimo se uskoro VIDEO

Izvor: B92, 11.Mar.2024, 00:05

Španski teniser Karlos Alkaras imao je zanimljivu poruku nakon što je obezbedio plasman u osminu finala Indijan Velsa...Nije se ni propisno oznojio u duelu sa nekadašnjim šestim teniserom sveta Feliksom Ožeom-Alijasimom (6:2, 6:3), a posle tog duela na objektivu kamere je napisao:.. "N, vidimo se...

Nastavak na B92...

Alkaras: Nekoliko teških meseci iza mene

Izvor: B92, 11.Mar.2024

Španski teniser Karlos Alkaras ponovo je zaigrao svoj prepoznatljiv tenis u drugom kolu Indijan Velsa, posle kog je govorio o teškom periodu iza sebe...Feliks Ože-Alijasim nije predstavljao ozbiljnu prepreku za drugog tenisera sveta (6:2, 6:3), koji je čak pronašao vreme i da testira različite...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.