Alkaras teže od očekivanog do osmine finala

Izvor: B92, 09.Okt.2023, 12:52

Alkaras teže od očekivanog do osmine finala

Španac Karlos Alkaras plasirao se u osminu finala Mastersa u Šangaju posle pobede nad Britancem Danijelom Evansom sa 7:6,6:4.

Ovo je bio četvrti međusobni susret ove dvojice tenisera i četvrta pobeda za Španca.

Alkaras će u sledećem meču igrati protiv Grigora Dimitrova.

Malo slabiji ulazak u set Karlosa Alkarasa, iako se to ne može reći po kretanju rezultata u prvog gemu, jer je Španac imao dve brejk šanse.

Uspeo je Evans da to >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iskoristi i da dođe do prednosti u prvom setu, da nije dobro ušao u meč pokazatelj je četvrti gem, gde je Evans napravio brejk.

U sledećem smo gledali jedan do najdužih gemova na ovogodišnjem turniru koji je trajao 19 minut i gde je Alkaras propustio pet brejk lopti, ali nije došao do brejka.

Ono što nije uradio u petom uspeo je u osmom, gde je napravio brejk tek posle desete brejk šanse.

Do kraja seta, Alkaras je imao još tri gem lopte, ali se mučio sa forhendom koji ga je izdao u nekim bitnim trenucima prvog seta.

Na kraju smo epilog seta imali u taj-brejku u kome je Alkaras izgubio samo jedan poen i tako ipak došao do prvog seta, koji je trajao skoro devedeset minuta. Na kraju prava šteta za Evansa koji se borio kao lav u prvom setu.

U drugom setu smo na startu gledali uvodne gemove koji su prošli dosta brže nego što je to bio slučaj u prvom setu, obojica tenisera su osvojili gemove na svoj servis, a da su samo izgubili jedan poen.

Evans je nastavio sa svojom dobrom igrom, nije ga poremetio gubitak prvog seta. To se videlo u trećem gemu, koji je Britanac odigrao spektakularno.

Ali odmah je Alkaras napravio ribrejk i momentalno se vratio i set, a Britanac je u narednom gemu propustio čak četiri brejk šanse da ponovo uzme gem na servis Španca.

To nije uticalo na Evansa koji je naredne gemove na svoj servis uzeo lagano, kao i Alkaras.

Do kraja seta je Karlos Alkaras napravio brejk u desetom gemu, koji mu je i doneo plasman u osminu finala, iako je Evans odigrao jedan od boljih mečeva u ovoj sezoni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.