US Open: JJ protiv Lučić, Nole protiv Pečnera

Izvor: S media, 02.Sep.2010, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

US Open: JJ protiv Lučić, Nole protiv Pečnera

Janko Tipsarević još jednom je pokazao da ga motivišu samo najveći rivali i najsvetlije pozornice. U drugom kolu US Opena, srpski teniser savladao je devetog nosioca, Amerikanca Endija Rodika sa 3:6, 7:5, 6:3, 7:6.

Na najvećem teniskom stadionu na svetu "Artur Eš" okupilo se tačno 23.852 gledaoca i bar 95 odsto njih navijalo je za šampiona iz 2003. godine. Rodik je dobio prvi set sa 6:3, pošto je Tipsarević ispustio svoj servis u šestom gemu.

U drugom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << setu Janko je poveo sa 3:1, ali je ubzo ispustio brejk prednosti. Činilo se da će to uticati na njegovu psihu, ali to nije bio slučaj. Pri rezultatu 6:5 za Tipsarevića servirao je Rodik i odigrao veoma nesigurno. Janko je to znao da iskoristi, napravi još jedan brejk i reši drugi set u svoju korist - 7:5.

U trećem setu Srbina je perfektno počeo da služi dvoručni bekhend. Sa osnovne linije preciznim udarcima šetao je protivnika, terao ga na greške, pa je u šestom gemu tog seta napravio brejk, poveo sa 4:2, a na kraju slavio sa 6:3. Pre toga je Rodik imao ozbiljnu raspravu sa linijskim sudijom, koji mu je singalizirao "foot fault", odnosno prestup prilikom servisa. Iznerviran svojom lošom, a odličnom igrom protivnika, Rodik je sav bes iskalio na sudiji, iako je bilo jasno da je ta dama bila u pravu.

U četvrtom setu bila je najveća borba, jer je igran taj-brejk. Tipsarević je prvi napravio mini brejk, poveo sa 5:2. Tada je Rodik zatražio i dobio pomoć publike sa tribina, smanjio na 5:4, ali preostala su dva Jankova servisa za plasman u treće kolo. Cele večeri popularni Tipsa je sjajno servirao, tako je bilo i na kraju pa je imao razloga za veliko i opravdano slavlje. Izbacio je Rodika u drugom kolu Gren slema, baš kao i 2008. godine na Vimbldonu. To je bila Rodikova najranija eliminacija sa čuvene londonske trave.

- Igrao sam i servirao odlično. Kvalitetni početni udarci davali su mi mogućnost da se mnogo ne umaram, jer sam pre samo tri nedelje imao povrede zgloba. Imao sam dobar tajming za ovako dobru igru, pošto sam igrao protiv jednog od najvećih favorita za titulu - rekao je Tipsarević posle meča u kome je odservirao 16 asova.

Rodiku je preostalo samo da objasni incident sa sudijom.

- Nisam imao problem sa samom odlukom, već sa činjenicom da ta dama nije znala kojom nogom sam zgazio liniju. Moraćemo da uvedemo test za sudije "Pokaži mi levu nogu, pokaži mi desnu nogu", pa da im tek onda damo da donose ovakve odluke. Još dva puta mi je bio suđen prestup, pa se nisam bunio, ali moguće je da sam u toj situaciji preterao - objasnio je Rodik.

U trećem kolu US Opena Janko Tipsarević igraće protiv 17. nosioca Gaela Monfisa iz Francuske, koji je u drugom kolu rutiinski u tri seta pobedio Rusa Anrejeva.
Pogledaj vesti o: US Open

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.