U svetu tenisa ništa novo, Kirjos ponovo dobio kaznu, preti mu još veća!

Izvor: Sportske.net, 26.Sep.2019, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U svetu tenisa ništa novo, Kirjos ponovo dobio kaznu, preti mu još veća!

Australijanac zabeležio "pogoršano ponašanje".

Australijski teniser Nik Kirjos dobio je suspenziju od 16 nedelja i novčanu kaznu od 25 hiljada dolara zbog "pogoršanog ponašanja" posle istrage koju je sproveo ATP.

I ne samo to, 24-godišnji teniser je zaradio i uslovnu kaznu u trajanju od šest meseci tokom kojih neće smeti da ponovi nijedan prekršaj od mnogih koje je načinio do sada.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<
Kap koja je prelila čašu jeste optužba upućena organizatora US opena koje je Kirjos okarakterisao kao "korumpirani", a to se dogodilo nakon što je platio 113 hiljada dolara zbog napada na sudiju na Mastersu u Sinsinatiju.

"Istraga koju je vodio potpredsednik Gejl Bredšo zaključila je da je Kirjos počinio pogoršano ponašanje u zakoniku ATP", navodi se u saopštenju te organizacije.

Povlačenje uslovne kazne posle šest meseci moguće je samo ukoliko tokom turnira bude koristio usluge zvaničnog ATP psihologa, kao i ukoliko tokom pauze u novembru i decembru bude angažovan u radu sa stručnim licima.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Šest meseci pod lupom

Izvor: Danas, 26.Sep.2019

ATP je doneo odluku da se australijski teniser Nik Kirjos kažnjava sa 25.000 dolara, kao i suspenzijom koja ga udaljava sa ATP tura na 16 nedelja. Članak Šest meseci pod lupom se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.