U finalu naša Maša

Izvor: Vostok.rs, 01.Jul.2011, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U finalu naša Maša

01.07.2011. -

Ruska teniserka Marija Šarapova protiv Čehinje Petre Kvitove – tako izgleda finale Vimbldona. Ali ako je Petra prvi put u karijeri izašla na finiš ovog prestižnog turnira, Marija je već proslavljala ovde pobedu 2004. godine. Tada je ona savladala u dva seta Serenu Vilijams i prvi put osvojila Gren slem turnir. Da li će se uspeh ponoviti, saznaće se sutra.

Još pre starta Vimbldona stručnjaci >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << su navodili Šarapovu među glavnim pretendentima na srebrni trofej. U intervjuu za Glas Rusije predsednik teniske federacije Rusije Šamilj Tarpiščev rekao je: Marija je sada sposobna da se bori. Pokazala je dobar rezultat na Rolan Garosu, odigravši jedan od najboljih turnira na podlozi. I posle njega je postalo jasno da na brzim terenima ona igra bolje i da zbog toga može da se smatra jednom od favoritkinja Vimbldona.

Marija je opravdala nade, mada ju je poslužila i sreća. Tek u finalu ona će igrati sa teniserkom koja je na Vimbldonu nastupila pod brojem 8. Sve prethodne suparnice nisu ulazile u prvih deset svetskog rejtinga. Ta okolnost između ostalog nije garantovala laku borbu do glavnog meča turnira. U polufinalu sa Nemicom Sabinom Lisicki ona je u prvom setu predala tri gejma, ali je zatim nadoknadila propušteno. Danas nisam pokazala svoj najbolji rezultat. Sabina je započela susret vrlo dobro i skoro da mi nije ostavljala šanse. Ali zatim se sreća našla na mojoj strani, govori Marija.

Predstojeće finale Šarapova ocenjuje kao teško, zato što njena suparnica veličanstveno igra na travi. Ali sada više voli da misli o drugom.

U Londonu obavezno gledam prognozu, ovde je to najvažnije, pošto nikad ne znaš kako da se obučeš. Prošle nedelje čak je moglo da se ide u bundi, a ove kao na plaži. Ovde se uvek sve menja. Zato, pre nego što izađem na finalni meč, pogledaću kakvo će biti vreme. Nažalost, nema vremena da pogledam grad, zato što je najvažnije da odigram dobro turnir, a posle ću možda o nečem drugom misliti.

Sećajući se finala Vimblrdona 2004, svaki put ponovo zadrhtim i preživljavam te emocije, nastavlja Marija. Sećam se da sam u polufinalu gubila do pauze zbog kiše i već sam bila spremna da spakujem torbe i da se vratim kući. To je nezaboravan osećaj.

Ako Maša uspe da pobedi u odlučujućem meću u subotu, to će biti njena četvrta titula na Gren slem turnirima. Nepokoreni ostaju za sada samo tereni sa podlogom Rolan Garosa. Neka joj je sa srećom!

Izvor: Golos Rossii, foto: RIA Novosti

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.