U Sarajevu, na Sportskim igrama mladih i deca sa juga među najboljima

Izvor: JužneVesti.com, 28.Okt.2020, 19:35

U Sarajevu, na Sportskim igrama mladih i deca sa juga među najboljima

Deca iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske nadmetala su se u Sarajevu na Sportskim igrama mladih, a među onima koji su se izborili za najviši plasman bilo je i onih sa juga Srbije - njih šestoro popelo se na pobedničko postolje u pojedinačnim sportovima, uz još dve ekipe u igri između dve vatre. Zlatom se okitio niški teniser Nikola Jović.

Njegova sugrađanka i klupska drugarica Anja Stanković stigla je do finala u ženskoj konkurenciji.

Anastasija >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Vojnović iz Aleksinca bila je 3. u konkurenciji starijih šahistkinja, dok je Nišlija Velja Nedeljković bio drugoplasirani u mlađoj kategoriji.

Jako sam zadovoljan što sam došao na ovo prvenstvo. Jedino mi je žao što nisam izašao iz hotela, jer je Sarajevo veoma lep grad. Imam jako lepe utiske sa međunarodnog finala i jako sam zadovoljan što sam došao ovde. Upoznao sam mnogo novih drugara iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske i bilo mi je prelepo - ispričao je Velja.

Devojčice sa juga Srbije su bile uspešne i u stonom tenisu - Biljana Đorđević iz Surdulice bila je 3. u starijoj konkurenciji, a Neda Vasić isti rezultat ostvarila je u mlađoj.

Kao i u srpskom finalu, za titulu šampiona u igri između dve vatre borili su se Atomski mravi iz Kuršumlije i Kraljevi i ponovo je ekipa iz Kraljeva bila bolja. Kod devojčica je tim Ozren iz Sokobanje osvojio srebro.

Ekipa iz Kuršumlije godinama je bila najbolja u ovoj igri, ali su ih ovog puta Kraljevčani pobedili. Ipak, zbog lepe priče koja je ispratila "dvoboj" dva tima, ekipa sa juga dobila je specijalnu pozivnicu da se takmiči u Sarajevu.

Inače, delegacija Srbije brojala je 270 članova i bila najuspešnija, pošto je osvojila 37 medalja, od čega 16 zlatnih, 11 srebrnih i 10 bronzanih.

Pul naših sponzora: @Coca-Cola @Dunav osiguranje Elektroprivreda Srbije www.eps.rs @post.sted #igresuzakon #DecaSuZakon...

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.