Tužna ispovest bivše teniserke: Bila sam premlaćivana do nesvesti FOTO

Izvor: B92, 18.Apr.2023, 21:25

Tužna ispovest bivše teniserke: "Bila sam premlaćivana do nesvesti" FOTO

Nekadašnja teniserka Jelena Dokić se već neko vreme nalazi na meti kritika zbog izgleda, odnosno kilaže. Ona je proteklih godina prošla kroz pravi životni brodolom. Prvo je raskinula dugogodišnju vezu sa Tinom Bikićem, a potom je poželela i da se ubije.

Sada se javno oglasila na društvenim mrežama objavom u kojoj je otkrila detalje iz svog života, kao i situacije sa kojima se suočavala.

"Sirov, otvoren i iskren razgovor. Šta je najčešći komentar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji vidim u vezi sa mojim telom, dimenzijama i kilažom? ‘Šta joj se desilo?! Mogu jedva da je prepoznam’. Stvarno? Šta se desilo, ne prepoznajete me? Da vam kažem šta se desilo. Preživela sam to da dvaput budem izbeglica, bila sam maltretirana, živela sam u nasiljem ispunjenoj porodici 15 godina, premlaćivana sam do nesvesti. Fizički i emotivno sam zlostavljana, pretučena sam prvi put sa šest godina. Bila sam nazivana kurvom i kravom od kada sam imala 11 godina. Morala sam da pobegnem od kuće, borila sam se sa anksioznošću, depresijom, posttraumatskim sindromom i traumom i umalo sam počinila samoubistvo. Uspela sam da dođem u Top 5 svetskog tenisa, da igram finale grend slema i da postanem autorka bestselera, komentatorka i govornica, ali najvažnije je da sam preživela. Tako da, dok vi vidite promenu u dimenzijama, ja mogu da vam kažem razliku između ove dve fotografije. Ova levo nosi veličinu četiri, nasmrt uplašena, pretučena, a ova oteklina na nozi je od toga što sam šutirana celu noć. Ova slika desno sam ja u veličini 16, preživela sve to i oporavljam se od traume, izgaram. Mislim da lice na obe slike kaže sve. Uvek biram veličinu 16 pre veličine četiri ako to znači da sam srećna. Ako to znači da se okrenem hrani da bih probala da se izborim, neka bude tako. Ali evo me tu sam, srećna i pregurala sve. Tako da, jednom zasvagda eto vam odgovora. Prošla sam put do pakla i nazad i preživela sam da bih danas mogla da pomažem drugima. To se desilo. A oni koji i dalje ne shvataju poentu, pa, to dovoljno govori o njima", zaključila je Dokićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.