Trijumfalan povratak Nadala za prestizanje Lendla – kao da nije pauzirao godinu dana VIDEO

Izvor: B92, 02.Jan.2024, 12:38

Trijumfalan povratak Nadala za prestizanje Lendla – kao da nije pauzirao godinu dana VIDEO

Španski teniser Rafael Nadal pobedom se vratio takmičenju na ATP Turu.

Posle 349 dana pauze, nekadašnji prvi reket sveta je na startu u Brizbejnu bio bolji od Dominika Tima u dva seta (2:0).

Okršaj 98. i 672. tenisera sveta je trajao oko sat i po vremena igre po setovima je bilo 7:5, 6:1.

Nadal je već igrao u dublu sa Markom Lopesom poslednjeg dana 2023. godine, ali mu je meč protiv Dominika Tima na startu u Brizbejnu bio prvi u singlu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pa samim tim i onaj koji su svi čekali.

Od samog starta se nije činilo kao da je Nadal toliko pauzirao, pa je protivnik, koji ume protiv njega i ima šest pobeda nad Rafom, ostao nemoćan. U čudu je ostao i Nadalov sunarodnik Alehandro Davidovič Fokina koji je na društvenim mrežama izrazio iznenađenje igrom osvajača 14 titula na Rolan Garosu posle nepunih godinu dana pauze.

Dvojica tenisera su igrali egal tokom prvog seta u kom niko nije bio ni blizu brejk šanse, ali je Austrijanac poklekao u najgorem mogućem trenutku. Servirao je Tim za odlazak u taj-brejk, ali je baš u tom gemu četiri puta dopustio Nadalu da dođe do brejk i ujedno servis lopti. Bilo je neminovno da će jednu iskoristiti.

To je uticalo na Tima koji je pružio daleko manji otpor u nastavku. Nadal se dodatno razigrao, napravio dva brejka i tako priveo meč, u kom nije dopustio protivniku niti jednu priliku za oduzimanje servisa, mirnom kraju.

Sa ovom pobedom Nadal je stigao do 1.069 trijumfa u singlu, čime je prestigao Ivana Lendla. Ispred njega ostaju Novak Đoković (1.088), Rodžer Federer (1.251) i Džimi Konors (1.274).

Ujedno je barem malo popravio i procenat pobeda od 82,9 odsto, a u tom parametru je bolji samo Đoković (83,6).

Nadal u narednom kolu igra protiv Džejsona Kublera kojem je Aslan Karacev predao posla 1:1 u setovima. U ostalim mečevima, Mateo Arnaldi je bio bolji od Martona Fučoviča 2:1, Džordan Tomspon je u dva seta lako izašao na kraj sa sunarodnikom Aleksandrom Vukićem, dok je Lukas Klajn napravio najveće iznenađenje dana.

Trenutno 170. teniser sveta je eliminisao Sebastijana Baesa (2:1) koji je na 28. mestu ATP liste. Loš dan za Sebastijane potvrdio je i Korda koji je u dva seta poražen u duelu protiv Janika Hanfmana.

Brizbejn Open se igra do 7. januara i poslednja je provera pred Australijan Open. Nagradni fond je 661 hiljada dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Čaroban povratak Rafaela Nadala

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Jan.2024

Nekada najbolji teniser svijeta, Rafael Nadal (672, ATP) na spektakularan način se vratio na teniske terene.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.