Izvor: Glas javnosti, 09.Jun.2009, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca našla bombu u žbunju

SEVOJNO - Tražeći izgubljenu tenisku lopticu, u šiblju na ivici školskog dvorišta, trojica učenika trećeg razreda OŠ „Aleksa Dejović“ iz Sevojna, prekjuče popodne našli su - ručnu bombu kašikaru! Sreća je, pa su dečaci, iako su u prvom trenutku pomisli da se radi o - krompiru, ipak prepoznali da je u pitanju bomba, pa su otrčali u policijsku stanicu i obavestili policiju. Pretpostavlja se da je bomba, koja je spolja zarđala, iskopana iz zemlje prošle godine kada je u >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << blizini školskog dvorišta postavljan gasovod.

Trojica dečaka igrali su se u nedelju popodne na školskom igralištu, kada im je loptica pobegla u žbunje na međi između dvorišta škole, crkvene porte i placa Pošte.

- Jedan od drugara otrčao je u šiblje da traži lopticu, a onda smo ga čuli kako otuda viče - bomba. Onda smo i mi otišli tamo, oprezno smo se približili predmetu, a u jednom momentu čak smo pomislili da se radi o - krompiru. Videli smo, ipak, da je za taj predmet zakačen neki prsten, pa smo zaključili da je bomba. Odmah smo otrčali u policiju i ispričali šta smo našli - reči su jednog od dečaka koji je prekjuče bio u blizini opasne naprave.

Na lice mesta brzo su izašli policajci koji su utvrdili da su deca u pravu i da su u šiblju, na pedesetak metara od zgrade škole, zaista našli eksplozivnu napravu.

- Radi se o ručnoj bombi M- 52 koja je korodirala, i za sada je teško utvrditi kako se obrela na ivici školskog dvorišta. Nema naznaka da je skoro ovde ostavljena, a otpada mogućnost da je zaostala iz Drugog svetskog rata pošto je ovaj tip bombe pravljen 1952. godine i kasnije - nezvanično nam je juče rečeno u policiji.  

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.