Tradicija, piknik i borba za što bolje mesto... krug oko Henmanovog brda

Izvor: RTS, 03.Jul.2019, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tradicija, piknik i borba za što bolje mesto... krug oko Henmanovog brda

Vimbldon se od 1922. godine igra na mestu na kojem je i danas.
Nezaobilazna tačka u kompleksu je Henmanovo brdo.

Na njemu se tradicionalno okupljaju navijači koji nemaju ulaznice za najveće stadione, kako bi gledali mečeve na velikom ekranu.
"Imamo karte za Teren broj 1, gledaćemo Karolinu Voznijacki, ali ćemo se posle vratiti ovde da pratimo meč Kajla Edmunda. Svake godine dolazimo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na Henmanovo brdo, okupi se društvo i volimo odavde da pratimo tenis. Sada smo dobili ulaznice za 25 funti. To je jeftino", rekli su Džordž i Bolton, momci koji su redovni na Vimbldonu.
Brdo je inače dobilo naziv devedestih godina prošlog veka, kada su navijači u velikom broju dolazili da bodre lokalnoh heroja Tima Henmana.
I danas stižu rano ujutru i čekaju u redovima, trkaju se da zauzmu najbolja mesta, hrane je u izobilju, a neki vreme koriste i za odmor.
Pošto je uprkos vimbldonskoj tituli odbijen predlog da se nazove po Endiju Mariju, najpoznatiji deo Ol Ingland klaba i dalje nosi naziv Henmanovo brdo.
Nikola Đukić (NikolaDjukic43) 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.