Tipsarević u polufinalu na Čilića

Izvor: B92, 08.Jan.2010, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tipsarević u polufinalu na Čilića

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u polufinale turnira u Čenaju pošto je pobedio Holanđanina Tima de Bakera sa 2:0, po setovima 7:5, 7:5.

Meč je trajao dva časa i šest minuta. Tipsarević će u polufinalu igrati sa Hrvatom Marinom Čilićem (subota, 11.30h), koji je pobedio Santijaga Điralda sa 7:6, 6:1. Janko je bio uspešan i u dubl konkurenciji, pošto je sa Jen-Hsun Luom savladao Švajcarce >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Iva Alegra i Stanislasa Vavrinku sa 6:2, 6:2.

U prvom setu Tipsarević, trenutno 38. teniser sveta, iz sedam pokušaja dva puta je uspeo da oduzme servis protivniku i da dobije taj deo igre sa 7:5.

De Baker je bolje počeo drugi set i poveo sa 3:0, ali je srpski teniser uspeo da izjedanči rezultat na 3:3. Potom je 21-godišnji Holanđanin napravio novi brejk, poveo sa 5:3, ali je Janko preokrenuo i došao do trijumfa.

Ovo je najbolji plasman Tipsarevića u Čenaju - prošle godine ispao je u četvrfinalu, 2008. je takmičenje završio u drugom kolu, a 2005. i 2006. godine na startu.

U drugom polufinalnom meču 14. teniser sveta Marin Čilić dugo se mučio sa Điraldom, totalnim autsajderom iz Kolumbije. Nije mogao da uspostavi ritam na servisu (49% ubačenog prvog servisa), a dosta je grešio i u razmenama sa osnovne linije. Kolumbijac je stigao do dve set lopte, ali Čilić je uspeo da ih anulira.

U taj brejku je Điraldo poveo 3-0, ali je Hrvat osvojio sedam poena u nizu i poveo u setovima. Ostatak meča bio je manje-više formalnost jer je Čilić lako došao do trijumfa.

Upravo je hrvatski teniser bio koban za Tipsarevića u prošlogodišnjem četvrtfinalu - 6:4, 0:6, 6:4. To je bio njihov prvi međusobni okršaj, a i u naredna dva slavio je Čilić, na Australijan openu i u Dubaiju.

Turnir u Čenaju igra se za nagradni fond od 398.250 dolara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.