Tipsarević se ne predaje: Eto me za 6-7 nedelja!

Izvor: Mondo, 16.Okt.2015, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tipsarević se ne predaje: Eto me za 6-7 nedelja!

"Hoću da igram tenis još par godina i da me ništa ne boli", poručuje Janko Tipsarević posle brojnih operacija.

Povrede i operacije nisu ga slomile!

Uprkos dugom odsustvo sa teniskih terena, Janko Tipsarević je optimista i veruje da će ponovo moći da igra na najvišem nivou.

"Nadam se da ću za 6-7 nedelja moći opet da igram tenis", poručio je nekadašnji "broj osam" svetskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << tenisa.

"Prvi decembar je datum kada bi trebalo da budem spreman za pun trening. Verujem i cilj mi je da igram na Australijan openu. Ali, ne smem da žurim, ne smem da prenaglim, iako sam svestan da mi u teniskoj karijeri nije ostalo mnogo vremena", dodao je Tipsarević u razgovoru sa novinarima u Beogradu.

Pričao je i o povredama koje su ga zadesile, operacijama, pauzama i ciljevima...

Uskoro opširnije...

Janko Tipsarević je na veliku, profesionalnu scenu stupio kao prvi junior sveta i tokom karijere najbolji plasman mu je osmo mesto na ATP listi, koje je prvi put zauzeo u aprilu 2012. godine.

Sredinom novembra 2011, Tipsarević je ušao među 10 prvoplasiranih igrača na ATP listi i dugo je bio u društvu najboljih. On je tek krajem avgusta 2013. godine ispao iz Top 20, kada je problem sa petom počeo da uzima maha. Nedugo posle toga, u oktobru 2013. na turniru u Valensiji odigrao je samo tri gema protiv Marsela Granoljersa, a potom mu predao meč. Posle toga usledila je pauza od 17 meseci bez tenisa, tokom koje je srpski teniser preživeo pravi pakao. Tumor na peti stvorio je velike probleme, pa je Tipsarević posle niza terapija i zračenja morao na operaciju. Krajem maja 2014. obavio je prvu hiruršku intervenciju, a onda sredinom septembra i drugu, tokom koje mu je odstranjeno 80 odsto tetive koja vezuje petu i prste.

LIČNA KARTA

Datum rođenja: 22. jun 1984. godine u Beogradu.

Prebivalište: Beograd.

Profesionalac od 2002. godine.

ATP rejting: singl - 398 (najbolji renking 8. mesto 2.4.2012).

Visina: 1,80 metara.

Težina: 80 kilograma.

Titule: Singl 4 (2011 - Moskva i Kuala Lumpur, 2012 - Štutgart, 2013 – Čenaj). Dubl 1 (2012 – Čenaj sa Leanderom Paesom iz Indije). Dejvis kup trofej (2010. godine).

Igra desnom rukom.

Na BK Univerzitetu u Beogradu 2006. diplomirao na odseku sportski menadžment.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Tipsarević: Bio sam u depresiji, ali se ne predajem

Izvor: Vesti-online.com, 16.Okt.2015

Srpski teniser Janko Tipsarević izjavio je da su poslednjih godinu i po dana najteži u njegovom životu, da je zbog problema sa povredama razmišljao o završetku karijere, ali da se sprema za povratak koji bi trebalo da usledi na Australija openu početkom 2016. godine...- Nikad nisam pomislio da...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.