Tipsarević preslišao Istomina i ide na Fedeksa

Izvor: Vesti-online.com, 02.Nov.2010, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tipsarević preslišao Istomina i ide na Fedeksa

Srpski teniser Janko Tipsarević pobedio je u utorak Denisa Istomina iz Uzbekistana rezultatom 2:0, po setovima 6:2, 6:4 i tako izborio plasman u drugo kolo ATP turnira u Bazelu, gde ga u sredu čeka legendarni Švajcarac Rodžer Federer.

Iako trenutno bolje plasirani igrač na ATP listi (Janko 46., Istomin 43.), Istomin je

bio potpuno inferioran na terenu protiv Tipsarevića, koji je kontrolisao meč od prvog do poslednjeg poena.

Poveo je Istomin >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 1:0 i 2:1 u prvom setu i to je bilo sve što je uradio u tom delu igre. Janko je sjajnim servisom i ubitačnim forhendom, prosto "razoružao" Istomina i dobio prvi set sa dva brejka - 6:2.

U drugom setu ista priča. Istomin je poveo sa 1:0, ali je Janko ponovo napravio preokret i došao do 3:1. Jedan brejk prednosti bio je dovoljan za Srbina da sačuva prednost i slavi za nešto manje od sat i po igre.

Tipsarević će imati težak zadatak u 2. kolu jer nailazi na Rodžera Federera, koji je u rodni Bazel došao veoma motivisan, sa namerom da povrati titulu koju mu je prošle godine u finalu uzeo drugi Srbin, Novak Đoković. Federer je do sada tri puta slavio u Bazelu, a sa Tipsarevićem će igrati po treći put, pošto je prethodna dva duela dobio, 2008. na Australijan Openu i 2006. u Dejvis kupu.

Turnir u Bazelu igra se za nagradni fond od 1.755.000 dolara.
Pogledaj vesti o: Federer

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.