Tipsarević nemoćan protiv Del Potra

Izvor: Press, 08.Nov.2012, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tipsarević nemoćan protiv Del Potra

Srpski teniser Janko Tipsarević poražen je od Argentinca Huana Martina del Potra rezultatom 2:0 (6:0,6:4) u setovima u drugom kolu grupe B na završnom Mastersu u Londonu

Rodžer Federer je u prvom meču dana pobedio Davida Ferera (2:0), i obezbedio plasman u polufinale.

Argentinac je sjajno odigrao prvi set. Odmah na startu meča napao je servis Tipsarevića i ekspresno došao do tri brejk lopte. Del >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Potro koristi loš servis srpskog tenisera i pravi brejk 1:0. U drugom gemu Janko osvaja tri poena u nizu i dolazi do šanse da vrati brejk, međutim argentinski teniser se sjajno odbranio i potvrdio brejk.

Jako loš prvi servis koštao je Tipsarevića i u trećem gemu, Del Potro je ponovo napravio brejk i praktično u tom momentu obezbedio osvajanje prvog seta. Bez većih problema Argentinac je ponovo materijalizovao prednost 4:0.

U petom gemu Janko se ponovo našao u neugodnoj situaciji, Del Potro je ponovo došao do tri brejk lopte u nizu, srpski teniser je uspeo da izjednači, ali Argentinac dolazi do nove prednosti i uspeva da napravi treći brejk u setu. U narednom gemu bez većih problema odservirao je za ubedljivih 6:0.

Na početku drugog seta Janko nakon velike borbe dolazi do prvog gema u meču. Iako je zaigrao mnogo bolje, Argentinac je ponovo stigao do brejk lopte, međutim ovaj put Janko uspeva da se odbrani i dođe do prednosti u drugom setu 1:0.

U drugom gemu srpski teniser osvaja sjajan poen na servis Argentinca, ali to je bilo sve što je uspeo da uradi. Del Potro je sjajno servirao i rutinski stigao do izjednačenja.

Naredni gem osvaja srpski teniser bez izgubljenog poena 2:1. Izgledalo je kao da Janko može do brejka u četvrtom gemu, međutim odlični argentinski teniser je uspeo da se vrati i osvoji taj gem (2:2). U drugom setu Del Potro ponovo dolazi prvi do brejka. Janko je morao da se suoči sa 11 brejk loptom u meču, Argentinac koristi priliku i dolazi do prednosti 3:2.
Pogledaj vesti o: Federer

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Očajan prvi set koštao Janka, Del Potro ga poslao kući iz Londona

Izvor: Blic, 08.Nov.2012

Srpski teniser Janko Tipsarević poražen je u drugom kolu grupe B na završnom turniru u Londonu od Huana Martina del Potra sa 6:0, 6:4 i tako završio takmičenje...Janku ništa za rukom nije polazilo, naročito u prvom setu, pa je poražen i u četvrtom okršaju sa Del Potrom, koji ga je koštao daljeg...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.