Tim: Nisam očekivao da Novak tako brzo postane broj jedan

Izvor: B92, 22.Dec.2018, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tim: Nisam očekivao da Novak tako brzo postane broj jedan

Austrijski teniser Dominik Tim izjavio je da ima velika očekivanja od 2019. godine u kojoj će mu svakako cilj biti i da stigne do prve Grend slem titule.

Teniser iz Lihtenvirta je u intervjuu za "Vestfalen" pričao i o najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću kojeg je pobedio 2017. u četvrtfinalu Rolan Garosa.

"Očekivao sam da se opet vrati u staru formu, ali to se dogodilo toliko brzo, nisam očekivao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će ići tako lako. Novak je dominirao tenisom pune dve ili tri godine. Tada je ostvario taj krajnji cilj, osvojio je i Rolan Garosa i onda je potonuo kao što bi se dogodilo i svakom drugom ko bi postigao sve", kaže Tim.

Želja mu je Grend slem trofej, ali svestan je i težine tog zadatka.

"Nisam nestrpljiv, ali mislim da je vreme da neko od nas mlađih konačno osvoji grend slem. To je veoma jasno. Sa Federerom, Nadalom i Đokovićem koji su još aktivni, ne radi se samo o tome koliko titula imaju, reč je možda o najboljim igračima svih vremena. Zadovoljstvo je mladim igračima da se takmiče sa njima. Mi ćemo nastaviti i kada se oni povuku. Jednom mora da se dogodi i ta smena generacija. Siguran sam da će biti sledeće ili najkasnije za dve godine, neko drugi će osvojiti veliki pehar", poručio je Tim.

Svestan je da ipak postoje značajne razlike između vodeće trojke i mladih igrača koji dolaze.

"Mislim da je glavna razlika u tome da oni imaju konzistenciju, to razlikuje Đokovića, Federera i Nadala od nas, nama to nedostaje. Desiće se i to da neko od mlađih pobedi top igrača u četvrtfinalu. ja sam ih pobeđivao, ali onda se dogodi da narednog dana ne igram na tom nivou. Tako je bilo 2017. u Parizu, dobio sam Novaka, a onda igrao loše protiv Nadala. Da, imam cilj da osvojim Grend slem, koji, nije bitno. To mi je želja od kako sam postao profesionalac", zaključio je trenutno osmi igrač planete.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.