Tijafo osvojio prvu titulu na travi

Izvor: B92, 18.Jun.2023, 18:20

Tijafo osvojio prvu titulu na travi

Američki teniser Frensis Tijafo osvojio je titulu na turniru u Štutgartu, pošto je u pobedio 24. igrača sveta Jana-Lenarda Štrufa posle tri seta, 4:6, 7:6, 7:6.

Tijafo, 12. teniser sveta, pobedio je posle dva sata i 12 minuta.

Nemački teniser oduzeo je servis protivniku u sedmom gemu prvog seta, prednost brejka je sačuvao do kraja i poveo je u meču.

U drugom setu teniseri su osvajali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gemove na svoje servise i odigran je taj-brejk, koji je Tijafo dobio sa 7:1.

Takođe, brejka nije bilo ni u trećem setu, pa je ponovo odigran taj-brejk koji je američki teniser dobio sa 10:8, posle treće meč lopte. Meč loptu imao je i Štruf, pri vođstvu 7:6.

Tijafo je tako osvojio treću ATP titulu u karijeri i od ponedeljka bi trebalo da se popne među 10 najboljih na svetskoj rang-listi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Grikspor najbolji u Hertogenbošu

Izvor: B92, 18.Jun.2023

Holandski teniser Talon Grikspor osvojio je titulu na turniru u Hertogenbošu, pošto je pobedio australijskog igrača Džordana Tompsona sa 6:7 (4), 7:6 (3), 6:3...Grikspor, 38. igrač sveta, pobedio je 103. tenisera na ATP listi za dva sata i 35 minuta...Ovo je 26-godišnjem holandskom igraču druga...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.