Tenisko olimpijsko finale se više ne igra u tri dobijena seta

Izvor: RTS, 06.Apr.2019, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tenisko olimpijsko finale se više ne igra u tri dobijena seta

Olimpijsko finale u tenisu u muškoj konkurenciji više neće biti igrano u tri dobijena seta, pa će od sada samo mečevi na grend slemovima moći da dođu do maksimalnih pet setova.
Promena koju je uvela Međunarodna teniska Federacija (ITF) stupiće na snagu na Igrama u Tokiju 2020. godine.

Zbog gustog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i napornog rasporeda u teniskoj sezoni, moralo je da dođe do promena na olimpijskom turniru, posle kojih će i finala u dubl konkurenciji određivati super taj brejk do 10 poena.
"Ovi amandmani smanjuju brigu prevelikih napora za igrače koji stižu do kasnijih faza turnira", stoji u saopštenju ITF-a.
Do Rio de Žaneira 2016. godine mečevi muškaraca na olimpijskim igrama igrana su u dva dobijena seta, osim finala.
Britanac Endi Mari je pobedio u poslednjem finalu u tri dobijena seta, savladavši Huana Martina del Potra iz Argentine.
Pogledaj vesti o: Tenis,   Japan

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

PROMENE U TENISU NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Nema više finala u tri seta

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2019

ITF odlučio da izađe u susret igračima...Finale olimpijskog turnira u tenisu se od Igara u Tokiju naredne godine više neće igrati u tri dobijena seta, što znači da će u budućnosti samo finala na grend slem turnirima mogla da se igraju u maksimalnih pet setove...Ovu promenu je uvela Međunarodna...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.