Teniski savez ispravio sporni član Statuta

Izvor: Blic, 22.Avg.2011, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teniski savez ispravio sporni član Statuta

Skupština Teniskog saveza Srbije usvojila je odluku da se ispravi član 37 Statuta, koji nije bio u skladu sa Ustavom Srbije.

Taj član predviđao je da "Statut stupa na snagu ili danom njegovog usvajanja na Skupštini udruženja ili određeni broj dana od dana usvajanja na Skupštini udruženja". Na nepravilnost člana 37 Statuta, kako se navodi na sajtu TSS-a, "ukazala je grupa klubova na burnoj Skupštini održanoj 25. januara 2011. godine".

Na sednici Skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << održanoj u beogradskom hotelu Kontinental na dnevnom redu našli su se još završni račun za 2010. godinu, zatim izveštaj revizora o radu TSS-a za proteklu godinu, razmatranje i usvajanje budžeta za 2011. godinu, kao i izbor revizora TSS-a koji će izvršiti reviziju za poslovnu 2011. godinu.

Generalni direktor TSS-a, Dušan Orlandić, navedeno je na sajtu Saveza, rekao je da je "završni račun za proteklu godinu pokazao da je TSS radio u skladu s pozitivnim propisima, a s pozitivom je i završena prošla godina".

Predsednik Upravnog odbora TSS-a Toplica Spasojević je kazao da se nada da će prihodi u 2011. godini "biti veći, imajući u vidu Dejvis kup, sponzore, donacije..."

"Kada je reč o rashodima, napomenuo bih medjunarodni junorski program, organizaciju turnira u Srbiji, počev od najmladjih kategorija pa do Fjučersa", dodao je Spasojević.

Novi član UO TSS-a postao je Aleksandar Mojsejev iz kluba Elit.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

TSS: Izmenjen sporni član Statuta

Izvor: Mondo, 22.Avg.2011

Skupština Teniskog saveza Srbije na redovnoj sednici održanoj danas u Beogradu usvojila je odluku i izmenila član 37 Statuta, koji nije bio u skladu sa Ustavom Srbije.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.