Teniski El Klasiko na Bernabeu

Izvor: RTS, 10.Apr.2012, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teniski "El Klasiko" na Bernabeu

Novak Đoković i Rafael Nadal odigraće veliki teniski derbi 14. jula na stadionu "Santjago Bernabeu". Teniski "El Klasiko" imaće humanitarni karakter, jer će novac biti uplaćen u dve fondacije koje mladima omogućavaju socijalnu integraciju i obrazovanje. Očekuje se da se na tribinama nađe najmanje 80.000 gledalaca.

Najbolji teniser sveta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Novak Đoković i Španac Rafel Nadal odigraće 14. jula humanitarni meč na stadionu "Santjago Bernabeu" u Madridu.

Nadal je organizaciju egzibicionog meča najavio u februaru, a sada je poznato da će njegov rival biti Đoković, što će dodatno povećati interesovanje.

Očekuje se maksimalna poseta od 80.000 gledalaca, čime bi bio oboren rekord (35.681) Serene Vilijams i Kim Klajsters, koje su 2010. igrale na briselskom stadionu "Kralj Boduen".

Sav prihod sa meča biće uplaćen na račune fondacija "Real Madrid" i "Rafa Nadal", koje mladima širom sveta omogućvaju socijalnu integraciju i adekvatno obrazovanje.

Sličan meč održan je pre više do dve decenije na stadionu Crvene zvezde, kada su u glavnim ulogama bili Slobodan Živojinović i Boris Beker.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.