Teniser suspendovan na godinu dana zbog dopinga

Izvor: B92, 30.Jun.2023, 09:40

Teniser suspendovan na godinu dana zbog dopinga

Poljski teniser Kamil Majhržak, koji je u februaru prošle godine bio 75. igrač sveta, suspendovan je na 13 meseci zbog dopinga.

Međunarodna agencija za integritet tenisa (Itia).Nekoliko testova tokom prošle godine ukazalo je na prisustvo zabranjenih supstanci, što je i sam igrač priznao, negirajući da ih je namerno koristio.

Majhržak je privremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << suspendovan 30. novembra prošle godine, pa će na terene moći da se vrati 29. decembra ove godine.

Tokom perioda suspenzije 27-godišnjem igraču je zabranjeno da učestvuje i prisustvuje teniskim turnirima.

Majhržak sada zauzima 218. mesto na ATP listi, a svoj najbolji plasman ostvario je u februaru prošle godine plasmanom u polufinale turnira u indijskom Puneu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.