Teniser psiholog

Izvor: Danas, 08.Jan.2015, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teniser psiholog

Rafael Nadal na krivoj nozi je ušao u tenisku 2015. godinu, na šta ga je naterao Mihael Berer. Prvi reket Španije i jedan od najboljih tenisera današnjice brzo i lako je dobio prvi set meča s kolegom iz Nemačke (6:1), a onda je 127. na ATP listi napravio senzacionalan preokret (6:3, 6:4) za neočekivan plasman u drugo kolo turnira u Dohi, šokantnu eliminaciju sveže >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << oporavljenog atlete s Pirineja i tek prvi trijumf u tri međusobna „okršaja“ s Špancem.

- Nije bilo mnogo pritiska. Da sam izgubio, niko me ne bi krivio, već bi svi rekli „Odličan meč, hvala, doviđenja“. Ali, ne bi trebalo sada preceniti ovaj uspeh. To je samo jedna pobeda. On nije igrao na svom najboljem nivou, bio mu je prvi meč u sezoni, dok se meni sve poklopilo i došao sam do trijumfa za pamćenje - realan je Nemac, kojem je ovo oproštajna sezona.

Nadal je u prestonicu Katara stigao kao jedan od favorita, ali ga je kvalifikant prerano ostavio bez šanse da se bori za trofej i glavnu premiju iz nagradnog fonda vrednog 1,22 miliona dolara, pošto je odigrao jednu od najboljih partija u svojoj karijeri. Inače prošaranoj uglavnom uspesima na Čelendž turnirima. Berer ih je osvojio deset puta (najčešće u Hajlbronu 2007, 2010, 2013), dok je na onim jačima stizao samo do finala 2010. i 2011, u oba navrata Zagrebu. Rival Hrvata Ivana Dodiga u osmini finala tekućeg turnira u Dohi u dublu se može podičiti tek jednom titulom na top nivou, zasluženu s Rajnerom Šutlerom 2008. u Minhenu, u kategoriji plasmana najviši domet mu je 42. mesto, iz maja 2010, a na Gren slem turnirima najdalje je otišao na Rolan Garosu, kada ga je u trećem kolu zaustavio Britanac Endi Marej.

Košarkaški visok Mihael rođen je 1. jula u Štutgartu, u braku prodavca nekretnina Manfreda i domaćice Barbare, koji imaju i stariju ćerku učiteljicu Kristin. Berer je oženjen zubarkom Nadin, s kojom ima dvoje dece i živi u mestu svog rođenja. Tenis mu nije jedina preokupacija, pa je paralelno s bavljenjem sportom studirao, da bi prošle godine diplomirao psihologiju na Univerzitetu u Finiksu. Interesuju ga još tehnološke inovacije i automobili.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.