Izvor: MozzartSport.com, 25.Jul.2021, 09:46

Tenis: Zverev bez greške, ispao Gael Monfis

Uzbudljiv dan u muškoj teniskoj konkurenciji

Aleksander Zverev potencijalni je protivnik Novaka Đokovića u polufinalu turnira na Olimpijskim igrama, a Nemac je uspešno odradio posao u prvom kolu savladavši tenisera sa Tajvana Jen Sun Lua sa 2:0 (6:1, 6:3).

Bila je to surova dominacija Zvereva koji je prvi set dobio sa čak tri oduzeta servisa protivnika, dok je u drugom za pobedu bio dovoljan i jedan. Rutinski odrađen posao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Zvereva koji će u sledećem kolu igrati protiv Galana Riverosa, dok bi u trećem kolu mogao na Lorenca Sonega.

Meč je trajao samo sat vremena, a Zverev je apsolutno dominirao u svim segmentima. Imao je devet asova i ubedljivo veći procenat dobijenih poena i na prvi i na drugi servis.

Gael Monfis mogao je u jednom momentu hipotetički da se sastane sa Novakom Đokovićem, ali to se neće dogoditi jer je Francuz eliminisan već u prvom kolu.

On se sastao sa nezgodnim Iljom Ivaškom i poražen je sa 1:2 (4:6, 6:4, 5:7) u uzbudljivom meču. Poznato je da Monfis u poslednje vreme nije baš teniser kakvog ga pamtimo iz najboljih dana, a Ivaška je teniser koji svakome može da zaprži čorbu.

Kada se sve to spoji dobije se okršaj koji je trajao tri sata i dva minuta, a koji je na kraju Belorus dobio sa 7:5 i tako se plasirao u narednu rundu gde će igrati protiv Mihaila Kukuškina.

Dodajmo i da je Hubert Hurkač prošao dalje jer je u prvom kolu savladao Luka Savija sa 2:0 u setovima - 6:2, 6:4. Ubedljiv meč poljskog tenisera kome će svakako leći brza podloga u Tokiju.

Još ranije je Endi Marej otkazao učešće na Olimpijskom turniru kada je singl u pitanju.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.