Tenis: Sudiju zbog intervjua izbacili iz ATP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2019, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tenis: Sudiju zbog intervjua izbacili iz ATP

Argentinac Damijan Štajner, koji je bio glavni sudija ovogodišnjeg legendarnog finala u Vimbldonu između Rodžera Federera i Novaka Đokovića, izbačen je iz ATP zato što je, bez traženja dozvole, dao intervju.

Argentinac je dobio otkaz od ATP-a još sredinom meseca, objavio je "Njujork tajms".

Štajner je u Argentini navodno davao intervjue bez da je to dogovorio sa ATP-om, kako to nalaže propis >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << te teniske asocijacije.

ATP je "Njujork tajmsu" objasnio da Štajnerovi intervjui predstavljaju direktno kršenje važećih pravila prema kojima zvaničnici u interesu nepristrasnosti ne smeju da govore o igračima, pravilima i takmičenju.

Tako je Štajner na podkastu o tenisu "3iguales" govorio o tome da li upotreba peškira između servisa treba da bude smanjena.

I finale Vimbldona je bila tema, pošto je Štajner rekao da je kod meč lopti na strani Federera mislio da će Švajcarac pobediti.

Iako grend slemovi ne potpadaju pod nadležnost ATP, već pod ITF, Štajner neće suditi ni na US openu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.