TUGA u domu poznatog muzičara - Oprostio se od oca rečima koje KIDAJU DUŠU: Volim te, tata

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Dec.2023, 09:52

TUGA u domu poznatog muzičara - Oprostio se od oca rečima koje KIDAJU DUŠU: "Volim te, tata"

Torben je bio teniski profesionalac, filmski stvaralac, muzičar, pesnik, novinar i slikar...

Torben Ulrih, otac bubnjara Metalike Larsa Ulriha, preminuo je u 95. godini.

Lars se oglasio na društvenim mrežama da podeli vesti. Uzrok smrti nije objavljen u vreme objavljivanja. Lars je na Instagramu napisao: "95 godina avantura, jedinstvenih iskustava, radoznalosti, pomeranja granica, izazivanja statusa kvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tenisa, muzike, umetnosti, pisanja….i dosta danskog suprotnog stava. Hvala ti beskrajno! Volim te, tata."

Torben Ulrih, rođen 4. oktobra 1928. u Danskoj, bio je teniski profesionalac, filmski stvaralac, muzičar, pesnik, radio i novinski novinar i slikar.

Između četrdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, Torben Ulrih je većinu svog vremena proveo kao profesionalni teniser, dok se i dalje bavio raznim umetničkim oblicima, uključujući muziku, film i novinarstvo. Tokom svog vremena kao teniski profesionalac, Ulrih je igrao i osvojio nekoliko turnira, uključujući Otvoreni turnir u Štutgartu 1953. Navodno je takođe odigrao preko 100 mečeva Dejvis kupa, iako nije osvojio turnir.

Pored tenisa, Torben Ulrih je voleo i džez muziku, školovao se za Rojters i davao doprinos u nekoliko danskih džez časopisa. Pedesetih je osnovao džez bend inspirisan Nju Orleansom, u kojem je svirao klarinet.

Godine 2005. osnovao je improvizovanu muzičku grupu pod nazivom "Instead Of", sa Lori Goldston, koja je radila sa Nirvanom, i drugim muzičarima poput Anđeline Baldoz i Džejsona Skota. Godine 2021. – u 92. godini – objavio je album "Oakland moments: cello, voice, reuniting (rejoicing)" sa Lori Goldston.

Torben je korežirao dva filma; "The Ball And The Wall" iz 1988. sa Gilom de Kermadekom i "Body & Being: Before The Wall" iz 2002. sa Rikom Njuom i Moli Martin. Takođe se pojavio u filmovima Jorgena Leta, "Motion Picture" (1969) i "Moments Of Play" (1986), piše NME.

A post shared by Lars Ulrich (@larsulrich)

Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.