TRAGEDIJA: Mlada teniserka (17) umrla pred početak turnira! Teren će nositi njeno ime

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2024, 18:28

TRAGEDIJA: Mlada teniserka (17) umrla pred početak turnira! Teren će nositi njeno ime

Doktori su klasifikovali njenu smrt kao "prirodnu".

Kako javljaju pakistanski mediji, tamošnja 17-godišnja teniserka Zainab Ali Nakvi, preminula je pred početak juniorskog ITF turnira u Islamabadu.

Ona je u ponedeljak trenirala na uobičajeni način, da bi po povratku u sobu pala. Tu ju je pronašla njena baba, koja je odmah pozvala pomoć.

Iako je hitno odvežena u bolnicu, Ali Nakvi je preminula. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Pretpostavlja se da je u pitanju bio srčani udar.

PTF President Aisam-ul-Haq has announced that the ITF J30 in Islamabad next week will be called the Zainab Ali Naqvi Memorial in order to honour the 17-year-old tennis player who passed away today due to a cardiac arrest. A court will also be named after her.

Gone too soon 💔 pic.twitter.com/Qb5QkVvw8M

— Muneeb Farrukh (@Muneeb313_) February 13, 2024

Doktori su klasifikovali njenu smrt kao "prirodnu", sumnjajući da je razlog bila hipertrofična kardiomiopatija. U pitanju je situacija kada je jedan deo miokarda (srčanog mišića) neprirodno deblji od drugog dela.

Porodica ove teniserke je prihvatila objašnjenje lekara i rešila da se ne obavlja autopsija.

Predsednik Teniskog saveza Pakistana, Aisam-ul-Hak Kureši (osvajač 16 ATP titula u dublu i dvostruki finalista US opena 2010. i u dublu i miksu) rešio je da teren na kome je trebalo da nastupa Zainab Ali Nakvi na ITF J30 turniru u Islamabadu - ubuduće nosi ime ove prerano preminule teniserke.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.