TK ŽAK obeležio 130 godina postojanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2017, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TK "ŽAK" obeležio 130 godina postojanja

Tenis klub "ŽAK" Sombor je obeležeio 130 godina od postojanja kluba. Svečana skupština drugog najstarijeg kluba u Srbiji je održana u Narodnom pozorištu Sombor.

Svečanom skupštinom obeležena je tradicija od 130 godina otkako je odigrana prva teniska partija u somborskom "ŽAK-u".

Ovaj klub uvek je bio među najboljih deset u državi, a najveći ponos danas je Filip Krajinović 75. svetski teniser na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ATP listi.

Cilj je omasoviti "beli sport", kaže Lazar Račić, predsednik teniskog kluba ŽAK Sombor.

"Cilj nam je da što više mladih privučemo tenisu. U infrastrukturnom smislu, pošto imamo devet zemljanih i dva terena sa tvrdom podlogom, želja nam je da uz razumevanje gradskih vlasti i šire društvene zajednice dobijemo halu na ta dva terena".

U Somboru trenutno tenis trenira oko 70 dece, a reket ne ostavljaju ni najstariji članovi kluba, poput sedamdesetogodišnjeg Slobodana Bećina.

"Dok se igra, dotle je lepo, a posle na umor malo i stigne. Kada se okupimo na "ŽAK-u" igramo do tri puta nedeljno i to uglavnom dublove, a singlove ne igramo, to je već za mlađe", kaže Slobodan Bećin, veteran.

"Beli sport je veoma atraktivan među mladima i preporučio bih svim dečacima i devojčicama da igraju", kaže Stipan Krajinović, sekretar Tenis kluba "Žak" i otac srpskog tenisera Filipa Krajnovića, i dodaje da je tenis veoma popularan među mladima.

Evocirajući uspomene, na svečanoj skupštini emitovan je film o istorijatu kluba, a zapisi o bavljenju tenisom u Somboru datiraju iz 1887. godine, dok je prvo pominjanje kluba vezano za 1905. godinu.

Tada je tenis počeo da se igra na mestu današnjih teniskih terena ŽAK-a u Somboru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.