TENISKI SVET U ŠOKU: Nekadašnji broj 1 na ATP listi se vraća posle 14 godina na teren (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Dec.2018, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TENISKI SVET U ŠOKU: Nekadašnji broj 1 na ATP listi se vraća posle 14 godina na teren (FOTO)

Prosto neverovatno.

Nekada prvi reket planete Marselo Rios, koji je na prvom mestu ATP liste proveo šest nedelja, odlučio je da se, posle četrnaest godina pauze vrati, na ATP tur.

Rios (43) je penziju otišao u 29. godini, zbog problema sa povredama, ali kaže da se oseća odlično, te da želi da zaigra na nekoliko čelendžer turnira.

- Izgubio sam puno kilograma, sada imam težinu kao u najboljim igračkim danima. Osećam se veoma dobro, da nije tako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nikada ne bih doneo ovu odluku. Voleo bih da mi organizatori čelendžer turnira pošalju specijalne pozivnice, zamislite osvajača turnira u 44. godini, to bi bilo sjajno - rekao je nekadašnji finalista Austlijan opena.

Ukoliko bi se desilo da Rios osvoji neki od turnira iz čelendžer serije, postao binajstariji osvajač turnira tog ranga. Rekord drži Ivo Karlović koji je ove godine trijumfovao na turniru u Kalgariju kao 39-godišnjak.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.