TENISKI SUPERMEN: Evo koje rekorde Đoković juri u finalu Australijan opena, a koje je već oborio

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jan.2023, 15:07

TENISKI SUPERMEN: Evo koje rekorde Đoković juri u finalu Australijan opena, a koje je već oborio

Niko kao Nole...

Novak Đoković igraće u nedelju protiv Stefanosa Cicipasa za trofej na Australijan openu koji bi u punom smislu bio istorijski za srpskog asa.

Trenutno peti teniser sveta bi trijumfom nad Grkom izbio ponovo na prvo mesto ATP liste, ali je mnogo važnije što bi se izjednačio sa Rafaelom Nadalom na večnoj rang listi gren slem trofeja sa 22 pehara.

Đoković će pokušati da stigne i do 10.trofeja u Melburnu, čime bi samo poboljšao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svoj rekord na prvom gren slemu sezone. Zanimljivo, Novak do sada nije poražen u mečevima oduke na “Rod Lejver areni” i to mu daje epitet apsolutnog favorita u duelu sa Cicipasom.

Novak je pobedom nad Tomijem Polom postao i rekorder po broju uzastopnih pobeda na “Ozi openu” i sada taj niz iznosi 27 trijumfa, dok je Andre Agasi ostao na 26.

Pogledajte rezultate

Konačno, Đoković će dodatno pobeći Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu po broju učešća u gren slem finalima. Novaku će duel sa Cicipasom biti 33. gren slem finale u karijeri. Federer ima 31, a Nadal 30 duela za najprestižnije teniske pehare “belog sporta”.

Duel Đokovića i Cicipasa je na programu u nedelju u 9.30 časova po srednjeevropskom vremenu. Srbin vodi 10:2 u međusobnim okršajima. Pet puta su igrali u finalima i sve te mečeve je dobio Đoković. U jedinom finalnom gren slem meču do sada Đoković je slavio sa 3:2 na Rolan Garosu 2021. godine, iako je Grk imao dva seta prednosti.

Zanimljivo, Novak je dobio devet uzastopnih duela protiv Stefanosa. Verujemo da će se taj niz nastaviti...

Pogledajte kako izgleda Vanda Nara, bivša supruga Maura Ikardija.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ĐOKOVIĆ DOBIO DODATNI MOTIV: Pojavila se IZJAVA Cicipasa koja može RAZLJUTITI Novaka (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jan.2023

U nedelju će se Novak i Stefanos boriti za titulu i prvo mesto na ATP listi...Srpski teniser Novak Đoković je pobedio Amrikanca Tomija Pola sa 3:0 (7:5, 6:1, 6:2) i plasirao u finale Australijan opena. On će u nedelju za 22. Grend slem titulu igrati protiv Grka Stefanosa Cicipasa. Pobednik meča...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.