Švjontek za 76 minuta prošla u osminu finala

Izvor: B92, 14.Maj.2023, 16:24

Švjontek za 76 minuta prošla u osminu finala

Prva teniserka sveta Iga Švjontek plasirala se danas u osminu finala mastersa u Rimu, pobedivši ukrajinsku igračicu Lesiju Curenko sa 6:2, 6:0.

Poljska igračica je savladala 68. teniserku sveta za sat i 16 minuta.

Dvostruka uzastopna šampionka Rima u narednoj fazi čeka bolju iz meča u kojem igraju 16. nositeljka Ruskinja Ljudmila Samsonova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i 21. nositeljka Dona Vekić iz Hrvatske.

Do osmine finala je došla i deveta teniserka na WTA listi Ruskinja Darija Kasatkina, koja je bila bolja od austrijske igračice Julije Graber sa 7:5, 4:6, 7:6 (2).

Kasatkina u sledećoj rundi igra protiv pobednice meča između 13. i 20. igračice sveta Čehinje Barbore Krejčikove i Letonke Jelene Ostapenko.

U muškoj konkurenciji plasman u treće kolo osigurali su treći igrač sveta Rus Danil Medvedev, peti na ATP listi Grk Stefanos Cicipas i nemački igrač Janik Hanfman (101. na svetu).

Medvedev je u narednu fazu prošao pobedivši 43. igrača sveta Finca Emila Rusuvuorija sa 6:4, 6:2. U trećem kolu igra protiv Španca Bernabe Zapate Miraljesa (31. nositelj).

Do trećeg kola Cicipas je stigao pobedivši Portugalca Nuna Boržesa sa 6:3, 6:3. Njihov meč je juče bio prekinut zbog kiše, pri rezultatu 6:3, 4:3. Prošlogodišnji finalista Rima u sledećoj fazi igra sa domaćim teniserom Lorencom Sonegom (48. na ATP listi).

Hanfman je do trećeg kola došao nakon što je bio bolji od devetog igrača sveta Amerikanca Tejlora Frica sa 6:4, 6:1. Hanfman u trećem kolu igra sa Italijanom Markom Čekinatom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.