Švjontek: Teško je predvideti ko će dominirati

Izvor: B92, 30.Dec.2023, 00:31

Švjontek: Teško je predvideti ko će dominirati

Poljska teniserka Iga Švjontek rekla je da je teško predvideti ko će dominirati ženskim tenisom.

Ona je dodala da se nada da će konstantnost omogućiti "velikoj trojci", u kojoj su ona, Arina Sabalenka i Elena Ribakina, da ostane u samom vrhu.

Švjontek, Sabalenka i Ribakina su osvojile ove godine pet od poslednjih sedam grend slem trofeja, Poljakinja je osvojila tri, a beloruska i kazahstanska teniserka po jedan.

Otkako se prošlog marta povuka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Australijanka Ešli Barti, rivalitet "velike trojke" se pojačao i upoređuje se sa rivalitetom koji su nekada imali srpski teniser Novak Đoković, Švajcarac Rodžer Federer i Španac Rafael Nadal.



"Teško je predvideti. U poslednjih nekoliko godina uvek je bila jedna igračica koja se iznenada probila i osvojila grend slem ili je među najboljih pet. Mislim da smo nas tri konstantnije nego ostale. Nadam se da ćemo sačuvati tu konstantnost u narednim sezonama, ali nemam pojma ko će se istaći",
rekla je Švjontek, preneo je Skaj.



"Ons Žaberje isto veoma konstantna kada nije povređena. Sve zavisi od njene pripreme. Sezona može da ode u drugom pravcu i po pitanju povreda"
, dodala je prva teniserka sveta.

Švajtek igra na Junajted kupu ove sedmice i priprema se za Australijan open.

Ona će biti jedan od favorita na olimpijskom turniru u Parizu narednog leta, koji će se igrati na šljaci Rolan Garosa.

Na prethodnim Igrama u Tokiju Švjontek se rasplakala posle poraza u drugom kolu od Španjolke Paule Badose.

"Ovoga puta će biti drugačije. Teren će mi biti poznat. To će biti na mojoj najdražoj podlozi. Sa druge strane, to će uvećati očekivanja. Pretpostavljam da ću morati da radim sve što radim na svakom drugom turniru. Neću da lažem sebe da će biti lako ili isto, pošto će biti drugačije", rekla je Švjontek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.