Svi ga vole: Histerija navijača na Novakovom treningu

Izvor: B92, 20.Jan.2019, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi ga vole: Histerija navijača na Novakovom treningu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković odradio je trening u popodnevnom terminu na Australijan Openu.

Šestostruki šampion Melburna se na terenu broj 16, pred potpuno ispunjenom tribinom, pripremao za meč osmine finale protiv Rusa Danila Medvedeva, koji se igra u ponedeljak.

Novak je u pratnji članova svog tima na čelu sa trenerom Marjanom Vajdom izašao na teren oko 15.25 minuta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i trenirao je nešto više od sat vremena.

Pored Vajde, koji je budno pratio svaki potez svetskog broja jedan, treningu su prisustvoli i njegov menažder Eduardo Artaldi kao i fizioterapeut Ulises Badio.

Kako je to i običaj, najbolji teniseri običnio vole da na treningu za sparing partnere imaju mlade i talentovane igrače, pa je ovog puta priliku da prebaciju lopticu sa Novakom imao 17-godipšnji Finac Oto Virtanen.

Reč je o teniseru koji je rođen 21. juna 2001. i koji je početkom decembra osvojio turnir na Oranž bolu.

Od samog starta, videlo se da Oto ima veliku tremu, u početku nije uspevao da prebaci lopticu više od dva ili tri puta, ali kada je opustio ruku, bilo je znatno bolje.

Prvi deo treninga bio je rezervisan za razmenu udaraca sa osnovne linije. Vajda je pažljivo motrio svaki Novakov udarac, a onda mu je sugerisao da nešto popravi pri zamahu kod forhenda.

Potom je slovački stručnjak prišao torbi sa reketima, izvadio iz celofana jedan na kojem je bio broj 29. Novak je odlično udarao, kada je bilo sve u redu, Vajda bi ha pohvalio sa "bravo", a kada je sam Novak bio nezadovoljan udarcem, zahtevaio je od Virtanena da ponovo još jednom određenu rutinu.

U nastavku treninga, Đoković je nekoliko minuta posvetio volejima, Virtanen mu je nabacivao lopticu čas na forhend, čas na bekhend stranu, a Novak je hvatao voleje. Posle toga, čisto da se ni to ne zaobiđe, par lopti na smeč.

Za mladog Finca kraj treninga je došao u 16:20, očigledno, bio je impresioniran.

"Da sve je prošlo kako treba, zadovoljan sam treningom", rekao je Virtanen kada smo ga pitali za utiske.

Ostao je Novak još nekih 15 minuta da trenira sa Vajdom, koji mu je servirao sa linije servis polja, provežbali su i još koji put udarce sa osnovne linije, a onda je trening završen u 16.33 po lokalnom vremenu.

Naravno, to je bio znak da se navijači približe ogradi koja odvaja teren od tribina. Svi koji su bili tu, pohrlili su dole ne bi li se nekako dočepali Novakovog autograma i napravili selfi sa njim.

Novak je uz neverovatno strpljenje, potpisivao loptice, majice, a jedan kačket sa svojim potopisom poklonio je jednom od najmlađih koji su stajali kraj ograde. Vriska, "Novače mi te volimo", na ebgleskom, srpskom, bila je tu masa navijača iz Azije, Kine pre svega. Malo ko je ostao kratkih rukava, jer je Novak duže delio autograme, nego što je, recimo, vežbao volej.

Na krajum,malo neobična scena, Novak je stao da pred kamerama ispred terena da kraći intervju, a u ulozi reportera, gle čuda, našao se njegov bivši trener Boris Beker.

Osmeh i priča je mogla da počne...

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.