Sumrak Francuza na RG: Svih 28 predstavnika ispalo pre 3. kola

Izvor: B92, 03.Jun.2023, 10:01

Sumrak Francuza na RG: Svih 28 predstavnika ispalo pre 3. kola

Francuski tenis dotakao je dno, konstatacija je tiražnog dnevnika "Lequipe" na sumornu stvarnost za domaće takmičare posle odigrane tri runde na Rolan Garosu.

Nijedan od 28 francuska predstavnika u muškoj i u ženskoj konkurenciji nije prošao dalje do trećeg kola na pariskoj šljaci - što se desilo još samo jednom u Open Eri na drugom Grend Slemu sezone.

Ni to nije bilo tako davno - 2021. godine.

Francuska je inače imala najveći broj takmičara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Rolan Garosu.

Ali uzalud je i to bilo da se napravi pomak, da konačno Francuzi zablistaju, zabeleže makar jedan zapažen rezultat, taj tek jedan uzlet... Odavno nema Conge, nema Monfisa "u prajmu", nema Gaskea i ostalih koji su redovno umeli da zakomplikuju život najvećima i s vremena na vreme budu učesnici završnice u Parizu.

Poslednji koji je stajao "na braniku francuskog tenisa" bio je 78. igrač sveta Artur Rinderkneh čija je borba protiv Tejlora Frica bila neobično važna zbog same činjenice da je bio jedini preostali domaći predstavnik na turniru.

Ni bučna publika mu nije pomogla, Amerikanac je odneo trijumf i ugasio svetlo za "Trikolore".

Žaj po Francuze i njihov tenis je veći zbog činjenice da se ovaj istorijski debakl dešava na 40 godina od poslednje titule jednog domaćeg igrača na Rolan Garosu.

Tada je Janik Noa digao pehar, a posle njega, od Francuza, niko.

Doduše, nije se ni očekivalo previše od zemlje čiji je najbolji tensier (Ugo Umber) 40. na ATP listi, ali ovakav fijasko u obe konkurencije se nije mogao ni zamisliti.

Teško da su kod Francuza uslovi za igrače u pitanju. Biće da je malo i do talenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.