Sud u Lozani odbio žalbu Jastremske, ne može da igra u Melburnu

Izvor: B92, 03.Feb.2021, 18:33

Sud u Lozani odbio žalbu Jastremske, ne može da igra u Melburnu

Sud za sportsku arbitražu u Lozani odbacio je žalbu teniserke Dajane Jastremske koju je ITF suspendovao zbog korišćenja nedozvoljene supstance.

To praktično znači da Ukrajinka neće moći da se takmičiti na predstojećem Australijan openu i da može da se vrati kući.

Jastremska je suspendovana u januaru pošto je Svetska anti-doping agencija (WADA) u uzorku njenog urina detektovala tragove nedozvoljene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << supstance.

ITF je nedavno odbio da ukine suspenziju 29. igračici sveta, tako da je ona pravdu pokušala da potraži u Lozani, ali bez uspeha.

"Suspenzija koja je izrečena Dajani Jastremskoj ostaje na snazi do konačne odluke od strane ITF", stoji u saopštenju suda u Lozani.

ITF je u posebnom saopštenju pojasnio da to znači da Jastremska "ne može da se takmiči do daljnjeg", dakle sve do samog razrešenja slučaja.

Teniserka, koja je za svaki slučaj doputovala u Melburn brani se time da nije svesno uzimala nedozvoljena sredstva i da je "kontaminacija" plod nesrećnog slučaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.