Stonoteniserke dobijaju svoj dom u Novom Sadu (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2018, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stonoteniserke dobijaju svoj dom u Novom Sadu (AUDIO)

Novi Sad je već godinama poprište najboljeg ženskog stonog tenisa u zemlji, a s obzirom na vrhunske rezultate na međunarodnom nivou bio je logičan izbor za formiranje Nacionalnog stonoteniskog centra za žene. Tim povodom predsednik Stonoteniskog saveza Srbije Aleksandar Karakašević je istakao da se nada da će centar ubrzo steći međunarodni karakter.

"Nacionalni centar smo napravili iz razloga što naše mlade stonoteniserke posle 18. godine upisuju fakultete i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nestaju iz sporta, a mišljenja sam da nam centar daje osnovu da za period od pet godina napravimo značajan rezultat, te da će ova mlada ekipa sazreti taman pred Pariz 2024", kaže Karakašević.

Kada je reč o novom olimpijskom ciklusu i kvalifikacijama za Tokio 2020. on ističe da je prioritet da se kvalifikuje miks dubl jer se na taj način ispunjavaju i u pojedinačnoj konkurenciji.

"Olimpijske kvalifikacije stvaraju posebnu vrstu pritiska, a u takvim situacijama psiha je veoma važan faktor", objašnjava Karakašević i dodaje da sa druge strane mladost devojakama daje slobodu u igri.

"Mišljenja sam da postoji šansa da se još neko kvalifikuje na Olimpijske igre, a kada je o meni reč ne mogu to da tvrdim jer u mojim godinama plasman zavisi od više faktora", objašnjava Karakašević.

"Sa druge strane mešoviti dubl je disciplina u kojoj smo u vrhu Evrope, tako da plasmanom na olimpijadu ulazimo u borbu za medalju", zaključuje predsednik Stonoteniskog saveza Srbije.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.