Stigao hrvatski cirkus

Izvor: Glas javnosti, 19.Jan.2010, 07:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigao hrvatski cirkus

Navijači opet divljaju po Melburnu! Za razliku od prošle godine kada su se na Australijan openu sukobili Hrvati i Srbi, sada su probleme pravile pristalice hrvatskih tenisera.

Grupa od šezdesetak Hrvata priredila je pravi cirkus na meču između Ive Karlovića i Radeka Štepaneka. Vređali su gledaoce i palili baklje, pa su morali da reaguju pripadnici obezbeđenja i policije, a 11 najratobornijih je izbačeno iz Melburn Parka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
Loše je prošao fotoreporter Herald Sana Kreig Borou, koji je pokušao da fotografiše razularenu masu, ali je pretrpeo maltretiranje od strane huligana.

- Video sam gomilu ljudi, nosili su zastave, palili i bacali baklje uokolo. Hteo sam

da ih fotografišem, a oni, kada su videli aparat, kao da su poludeli. Okomili su se na mene i počeli da me pljuju. Rukama sam zaštitio glavu i fotoaparat, a onda me neko udario u potiljak. Radim ovaj posao preko 30 godina i to mi se dosada nije dogodilo - ogorčen je Borou.

Nastup hrvatskih navijača koji su se ponašali kao na fudbalskoj utakmici visokog rizika šokirao je prisutne u Melburn parku nenaviknute na ovakve scene. Policija je bila prisiljena da izbaci jedanaestoricu Hrvata koji su stvarali najveće probleme, a protiv trojice su podnete prijave zbog bacanja baklji i nedoličnog ponašanja.

P.G

Jadan Ivo on je dobar decko. Samo ga sramote i to sa pozdravom fireru.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.