Srbija sa ponosom gleda na Rolan Garos: Sedam predstavnika

Izvor: B92, 28.Maj.2023, 09:44

Srbija sa ponosom gleda na Rolan Garos: Sedam predstavnika

Čak sedmoro srpskih tenisera igraće ove godine na Rolan Garosu.

Rolan Garos počinje u nedelju 28. maja i traje do 11. juna, a u specijalu B92.net možete pratiti sva aktuelna dšavanja sa ovog Grend slema.

Kao što je gore rečeno, Srbija će imati čak sedmoro predstavnika ove godine: Novaka Đokovića, Lasla Đerea, Miomira Kecmanovića, Dušana Lajovića, Filipa Krajinovića, Hamada Međedovića i Olgu Danilović.

Prvi od srpskih tenisera na teren >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izlazi Laslo Đere i to već u nedelju, ali ne pre 14 časova i 15 minuta po našem vremenu i igraće protiv Andreja Rubljova koji je u Monte Karlu ove godine na šljaci osvojio svoji prvi Masters u karijeri.

U ponedeljak ćemo moći da pratimo Novaka Đokovića protiv Aleksandra Kovačevića, dok će Dušan Lajović istog dana igrati protiv Džidžen Džang.

Posle uspešnih kvalifikacija, debitantski meč u glavnom žrebu nekog grend slema Hamad Međedović igraće protiv 74. igrača sveta Markosa Girona. Protivnik Filipu Krajinoviću biće Frensis Tijafo. Amerikanac nije u dobroj formi na šljaci, ali je daleko od svoje najbolje igre i srpski teniser.

Tokom utorka bi na teren trebalo da izađe i Miomir Kecmanović, koji je postavljen za 31. nosioca. Njegov rival na startu biće kvalifikant Andrea Vavsaori, 148. na ATP listi.

Istog dana meč prvog kola čeka i Olgu Danilović, jedinu srpsku predstavnicu u ženskoj konkurenciji. Uspešno je Olga prebrodila tri prepreke u kvalifikacijama, a sada je čeka Katerina Baindl, 80. teniserka sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rubljov prejak za Đerea u prvom kolu Rolan Garosa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2023

Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo da se plasira u drugo kolo Rolan Garosa, pošto je večeras u Parizu poražen na startu takmičenja od Rusa Andreja Rubljova 6:1, 3:6, 6:3, 6:4.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.