Srbija sa Rusijom za nastavak pohoda ka salatari

Izvor: RTS, 22.Nov.2019, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija sa Rusijom za nastavak pohoda ka "salatari"

Teniseri Srbije sastaju se sa selekcijom Rusije u četvrtini finala Dejvis kupa. U borbi za polufinale prvi na teren izlazi Filip Krajinović protiv Andreja Rubljova. Njihov duel počinje oko 10.30 uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a, strim je na RTS Planeti, a na našem portalu možete pratiti tok meča i kretanje rezultata. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Dejvis kup reprezentacija Srbije do borbe za polufinale je došla kao prvoplasirana u grupi A, posle pobeda nad selekcijama Japana i Francuske.

Ovo je osmi put u poslednjih deset godina da se naša selekcija plasirala u četvrtfinale najstarijeg ekipnog takmičenja u tenisu
Kao i prethodna dva puta, Krajinović će biti taj koji će otvoriti duel, protivnik će biti Rubljov, trenutno 23. igrač na ATP listi.
"Rubljov je sa osnovne linije jako čvrst, ima jako dobar forhend. Možda malo slabije servira nego Conga, ali će biti fizički veoma težak meč. Igrali smo jednom u Moskvi, gde sam uspeo da ga pobedim, ali ovo je nešto totalno drugačije i drugi uslovi, tako da ću biti spreman, sigurno, i ja se nadam pobedi i slavlju", izjavio je Krajinović o svom sledećem protivniku.
Potom će Novak Đoković igrati protiv Karena Hačanova, koji ga je savladao u finalu mastersa u Parizu prošle godine.
"Rusi su jedna od najkvalitetnijih reprezentacija ovde, biće tesno. Oba singl duela su otvorena, ali verujem da smo u jako dobroj formi i ako nastavimo ovako, imamo dosta dobre šanse", naveo je drugi igrač planete.
Pobednika duela Srbije i Rusije u polufinalu očekuje selekcija Kanade koja je prvi polufinalista ovogodišnjeg Dejvis kupa. Kanađani su savladali selekciju Australije sa 2:1 u pobedama.
Prvi duel Srbije i Rusije počinje oko 10.30 uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a, strim je na RTS Planeti, a na našem portalu možete pratiti tok meča i kretanje rezultata.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đoković i Troicki ispustili pobedu, Rusija eliminisala Srbiju!

Izvor: RTS, 22.Nov.2019

Teniska reprezentacija Srbije završila je takmičenje u četvrtfinalu završnog turnira Dejvis kupa u Madridu. "Orlovi" su poraženi sa 2-1 u pobedama, a odlučujući bod nisu uspeli da donesu Novak Đoković i Viktor Troicki u dublu. Prethodno je Filip Krajinović poražen od Andreja Rubljova,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.