Srbija povela u Zagrebu sa 2:0

Izvor: B92, 26.Apr.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija povela u Zagrebu sa 2:0



Teniska Fed kup reprezentacija Srbije povela je u Zagrebu protiv Hrvatske sa 2:0 pošto je Ana Jovanović savladala Jelenu Kostanić-Tošić sa 2:0 po setovima 6:4, 7:5 u plej-ofu Svetske B grupe. U drugom meču Jelena Janković bila je bolja od Nike Ožegović sa 2:0 po setovima 6:1, 6:2.

Ana Jovanović je igrala umesto najbolje rangirane srpske teniserke Ane Ivanović, koja je bila primorana da odustane zbog visoke temperature. Za sada se još ne zna da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << li će Ivanovićeva moći da igra u nedelju u nastavku susreta protiv selekcije Hrvatske.

Početak prvog seta obeležili su brejkovi, pa su u prvih šest gemova obe teniserke po dva puta izgubile svoj servis. Hrvatica je u sedmom gemu na svoj servis povela sa 4:3, ali je Jovanovićeva odmah izjednačila.

Srpska teniserka je u narednom gemu napravila još jedan brejk za 5:4, a zatim je osvojila gem na svoj servis i povela sa 1:0 u setovima.

Kostanić-Tošić je na početku drugog seta igrala veoma dobro i povela sa 3:0. Od tog trenutka Jovanovićeva je počela da se vraća u meč.

Jovanovićeva je na svoj servis osvojila sledeći gem i izjednačila na 5:5, a onda je odličnom igrom došla do brejka za vođstvo od 6:5 i sjajnom igrom u 12. gemu ostvarila pobedu.

Jelena Janković ni u jednom trenutku nije dovela svoju pobedu u pitanje, a u prvom setu je veoma dobrom igrom stigla do ubeljivog vođstva i protivnici dozvolila da osvoji samo jedan gem.

Jankovićeva je i u drugom setu pružila igru na očekivanom nivou, ali je Ožegovićeva u ovom delu meča uspela da osvoji dva gema. U poslednjem, osmom gemu, Jankovićeva je, ipak, morala malo da se pomuči, pošto je iskoristila tek četvrtu meč loptu.

Srbiji je za konačnu pobedu neophodan još jedan bod, a u nedelju igraju se dva meča u singu i jedan u dublu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.