Srbija ostala bez jedine predstavnice na Australijan openu

Izvor: B92, 22.Jan.2020, 03:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ostala bez jedine predstavnice na Australijan openu

Srpska teniserka Nina Stojanović poražena je u prvom kolu Australijan opena od Ruskinje Anastasje Pavljučenkove.

Ruskinja je savladala Stojanovićevu posle nešto više od sat vremena tenisa – 6:1, 7:5.

Srbija je porazom Stojanovićeve ostala bez jedine predstavnice u ženskom singlu.

Prvi set bio je katastrofalan za Stojanovićevu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Pavljučenkova je igrala izuzetno agresivno i uglavnom pogađala, a to je rezultovalo sa tri napravljena brejka u kojima je naša teniserka osvojila ukupno dva poena.

Trenutno 30. teniserka planete je rutinski privela prvi deo igre kraju, a u drugom setu je dobila mnogo bolji odgovor sa druge strane mreže.

Nina je povela, napravila brejk i na 4:2 imala 40:0. Ipak, usledila je nova serija grešaka koja je omogućila protivnici da se vrati i izjednači na 4:4.

Pri rezultatu 5:5 viđen je odlučujući momenat.

Srpkinja je spasla brejk loptu sjajnim vinerom, ali onda prekinula poen zatraživši (ispostavilo se) neuspešan čelendž, a onda lopticu poslala u aut i pretrpela brejk.

Pavljučenkova je odservirala za pobedu i plasirala se u drugo kolo, u kojem će igrati protiv bolje iz duela Amerikanki Tejlor Taunzed – Džesika Pegula.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kraj za Stojanovićevu u prvom kolu AO

Izvor: RTS, 22.Jan.2020

. Srpska teniserka Nina Stojanović završila je nastup na Australijan openu, pošto je u prvom kolu izgubila od Ruskinje Anastasije Pavljučenko 6:1, 7:5. Pavljučenova je drugu rundu izborila posle sat i 13 minuta igre, a naredna protivnica biće joj Amerikanka Tejlor Taunsend.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.