Sportske igre mladih: Poznati putnici u Split u odbojci i stonom tenisu

Izvor: B92, 16.Jul.2023, 12:21

Sportske igre mladih: Poznati putnici u Split u odbojci i stonom tenisu

Državno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u Srbiji održava se u Banji Ždrelo, u Petrovcu na Mlavi.

Posle treće smene poznati su putnici na medjunarodnu završnicu u Split u odbojci i stonom tenisu.

Prethodno, pobednici državnog finala i predstavnici Srbije u Splitu dobijeni su u atletici, rukometu, odbojci na pesku, malom fudbalu, kao i na turniru Lino izmedju dve vatre.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << finalnom MIS turniru u odbojci odigrana su dva uzbudljiva finala u konkurenciji dečaka i devojčica, u oba slučaja sa trećim odlučujućim setom.

U ženskom finalu igrale su prošlogodišnje učesnice završnice u Splitu, odbojkašice Borca iz Čačka i ekipa Štrand volej iz Novog Sada. Čačanke, koje su u polufinalu pobedile ekipu Partizana dobile su prvi set, medjutim nastavak igre doneo je preokret u igri Novosadjanki, koje su na kraju slavile.

Kod dečaka za put u Split igrali su Požarevljani i Zrenjaninci. Posle preokreta u prvom setu slavili su odbojkaši Proletera iz Zrenjanina.

Kada je reč o stonom tenisu, u kategoriji dečaka i devojčica 2011. i mladji plasman na dalje takmičenje obezbedili su Emili Miul (Nikolinci), Ivona Masal (Dobanovci), Branko Dragoljević (Novi Sad) i Boris Pantović (Kragujevac), dok su u kategoriji 2008. i mladji slavili Sladjana Knežević (Čelarevo), Teodora Miul (Nikolinci), Marko Milanović (Pančevo) i Ignjat Jakovljev (Novi Sad).

Nagrade za fer-plej dobili su odbojkašica Štrand voleja Dunja Radjenović i odbojkaš iz ekipe Proleter iz Zrenjanina Dušan Žečić. Mentorka kampanje Pružam ruku, ne podmećem nogu psihološkinja Biljana Lajović posebno je kao fer-plej ekipu istakla odbojkašice Partizana.

Do kraja državnog finala ostalo je još da se odigraju Coca-Cola kup, najmasovniji amaterski turnir u malom fudbalu za dečake i devojčice u Evropi, turnir u šahu i "Millennium team" turnir u tenisu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Dunav osiguranje

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Marko Milanović iz Pančeva putuje na finale SIM igara u Splitu

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 17.Jul.2023, 07:59

PANČEVO – Marko Milanović iz Pančeva u stonom tenisu u kategoriji dečaka 2008. godište i mlađi obezbedio je plasman u super finale SIM igara u Splitu. U Banji Ždrelo u Petrovcu na Mlavi nastavljeno je druženje najboljih SIM-ovaca Srbije. Već je poznato ko će na Međunarodnoj završnici predstavljati...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.