Španija poslednji polufinalista ATP kupa

Izvor: RTS, 10.Jan.2020, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija poslednji polufinalista ATP kupa

Teniska reprezentacija Španije savladala je Belgiju sa 2:1 i plasirala se u polufinale ATP kupa. Bautista-Agur bolji od Kopejansa, Gofen od Nadala – trijumf "furiji" doneo dubl Kareno-Busta/Nadal, koji je u tri seta savladao Žila i Fligena. Španija će se za mesto u fianlu boriti protiv domaćina Australije.
Znatno teže nego što se očekivalo, Španija je savladala Belgiju sa 2:1 u pobedama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i postala poslednji polufinalista ATP kupa.

Prvi bod Špancima doneo je Roberto Bautista-Agut, koji je sa 2:0 u setovima savladao malo poznatog Kimera Kopejansa (6:1, 6:4).
Kada se očekivalo da Rafael Nadal završi posao, desilo se iznenađenje. David Gofen pobedio je "bika sa Majorke" sa 2:0 (6:4, 7:6) i prekinuo njegov niz pobeda za reprezentaciju Španije.

Odlučujući duel odigrali su dublovi. Posle velike borbe i tri seta, Kareno-Busta i Nadal odneli su pobedu nad Sanderom Žilom i Jorenom Fligenom – 6:7, 7:5, 10:7.
Španija će se u polufinalu sastati sa domaćinom takmičenja Australijom, dok se u prvoj borbi za finale sastaju Srbija i Rusija.
Pogledaj vesti o: Tenis,   Rafael Nadal

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nadal poražen posle 16 godina, ali je izvadio situaciju i poslao Španiju u polufinale!

Izvor: Sportske.net, 10.Jan.2020

Veoma interesantan duel Belgije i Španije rešen je u dublu...Roberto Bautista-Agut je doneo Španiji vođstvo lagano, savladalo je 158. tenisera sveta Kimera Kopejansa sa 6:1 i 6:4, a onda su na scenu stupili Rafael Nadal i David Gofan...Gledali smo neverovatan meč, a Rafa je poražen drugi put u...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.