Španci otkrili: Alkaras usporava

Izvor: B92, 15.Nov.2023, 14:28

Španci otkrili: Alkaras usporava

Novinari španske "Marke" misle da su našli uzrok slabijih partija Karlosa Alkarasa u poslednje vreme.

Kako oni navode, drugi teniser sveta manjim intezitetom nego što je uobičajeno udara lopticu, te posledično tome ne uspeva da stigne do rezultata kao pre US Opena.

Alkaras je u duelu sa Aleksanderom Zverevim na Završnom mastersu upisao još jedan poraz za koji se ne može baš reći da je očekivan, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je još jednom pokazao zašto godinu neće završiti kao prvi na ATP listi.

Na tom meču Nemac je za pet kilometara po času brže udarao forhende, a u jednom trenutku pri kraju drugog seta se razlika kod bekhenda povećala i na čitavih 10.

Alkaras je nedavno u Bersiju u porazu od Romana Safijulina forhende udarao 120 kilometara na čas, a bekhende 110. Protiv Zvereva je primećen pad, pa je tako forhend spao na 117, a bekhend na 106. Da ne pominjemo duel u Šangaju i eliminaciju protiv Grigora Dimitrova, kada je prosek bio na svega 101.

“Umor je više psihičke prirode. Godina je bila teška i zahtevna. Nisam se osećao dobro zbog nivoa igre protiv Zvereva, moram mnogo bolje“, svestan je i Alkaras problema.

Španca već danas očekuje novi meč protiv Andreja Rubljova u drugom kolu Završnog mastersa u Torinu. Pobeda u tom duelu je imperativ za Alkarasa ukoliko želi da prođe dalje.

Taj meč ćete moći da pratite putem našeg bloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.